Menu
© Alpine
Nieuws

Pierre Gasly roept op tot onderzoek naar Alpine-motor na vreemd vermogensverlies in Spa

9 reacties | 1919x gelezen
31-07-2023 00:46

ewald | Pierre Gasly heeft Alpine opgeroepen een mogelijk motorprobleem te onderzoeken nadat hij tijdens de Belgische Grand Prix tijdelijk vermogen verloor.

Bron: Sky Sports

Gasly dringt aan op onderzoek naar motorprobleem
De Franse coureur genoot van een succesvolle sprint race, maar zijn zondag was een ander verhaal, hij eindigde buiten de punten. Ondanks het produceren van misschien wel de inhaalactie van de race op Alex Albon, lijkt het erop dat een goede periode bij Alpine op dit moment vaak gevolgd wordt door een slechte.

Gasly en het plotselinge vermogensverlies van Alpine
Gasly's jacht op een puntenfinish werd niet geholpen door een vermogensverlies aan zijn A523. Na de race drong de Fransman bij het team van Viry-Châtillon aan op onderzoek naar de oorzaak van het probleem.

"We moeten onze motor controleren, want we zaten in een behoorlijke positie, maar vandaag hebben we om de een of andere reden wat vermogen verloren," vertelde hij Sky Sports F1.

Het weekend: Positieve punten en de behoefte aan pure snelheid
Er zijn een paar dingen die we moeten analyseren. Ik denk dat er wat positieve punten waren van het weekend met de top drie van gisteren, maar we moeten wat pure snelheid vinden.

Veel gebeurde dit weekend. Dus we zullen de drie, vier weken gebruiken om voort te bouwen op het sterke resultaat van gisteren en proberen sterk terug te komen in het tweede deel van het seizoen.

Alpine's evenementvol weekend en de welkome verandering
Het was zeker een druk weekend voor Alpine, maar ze eindigden tenminste het evenement met twee punten scores, een welkome verandering van hun vorige opeenvolgende dubbele DNF's.

Esteban Ocon, die als 14e begon en opklom naar de 8e plaats, was blij om terug te komen van "omstandigheden buiten onze controle".

Ocon's mening: terug in de punten en vooruitkijken
"Het voelt goed om hier in Spa weer in de punten te zijn na een paar moeilijke weken waarin we buiten de punten zijn geëindigd door omstandigheden buiten onze controle", zei de 26-jarige. "Over het algemeen was het een goede inhaalrace en een goed uitgevoerde race van het team vandaag. De achtste plaats is een zeer goed resultaat na het starten vanaf de veertiende op de grid.

Er waren ook enkele leuke inhaalacties onderweg, vooral op Yuki [Tsunoda"> en Alex [Albon">.
Ik denk dat het een goede manier is om een druk weekend voor ons te eindigen en een leuke manier om de zomerpauze in te gaan, waar we zullen proberen te rusten en op te laden voordat we het tweede deel van het seizoen aanvallen.

Wat nu?
De voortdurende reeks van Max Verstappen gaat door terwijl de angsten van McLaren werkelijkheid worden...
In de komende weken zullen we nauwgezet volgen hoe het team de problemen oplost en zich voorbereidt op de volgende races van het seizoen. Het blijft een spannende tijd in de Formule 1 en we kunnen niet wachten om te zien wat er daarna gebeurt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;