Menu
© Mercedes
Nieuws

Wolff: 'Met dergelijke omstandigheden kan je niet sneller rijden'

9 reacties | 1487x gelezen
30-07-2023 22:32

ewald | De kwestie van 'porpoising', of het op en neer stuiteren van Formule 1 auto's, blijft de Mercedes-Benz teammanager Toto Wolff bezighouden. Met name na de Belgische Grand Prix, waarin de W14 auto's van coureurs George Russell en Lewis Hamilton aanzienlijke tekenen van deze kwestie vertoonden.

Bron: Sky Sports

Porpoising: Een spook uit het verleden blijft Mercedes achtervolgen
Een technische uitdaging die meer lijkt op een spook uit een vorig tijdperk, blijft helaas actueel voor het team van Mercedes. Na de Grand Prix van België uitte Toto Wolff zijn bezorgdheid over het opmerkelijke stuitergedrag van de W14, die bestuurd werden door George Russell en Lewis Hamilton. Hoewel de race eindigde met Hamilton op de vierde plek en Russell op de zesde, was het algemene gevoel dat Mercedes in 2023 niet bijzonder goed of slecht presteerde.

De hamvraag is echter: waarom vertoonde Hamilton's W14 zoveel stuitergedrag op de lange rechte stukken? Dankzij de beelden vanuit de helm van de zevenvoudig wereldkampioen werd dit ongewone fenomeen nog duidelijker zichtbaar.

De verklaring van Wolff: Een worsteling met technische uitdagingen
"Vandaag hadden we echt problemen met de auto en we stuiterden aanzienlijk", gaf Wolff toe in een teamverklaring. Maar voor de microfoons van het Duitse Sky was Wolff meer expliciet: "De auto stuiterde enorm. Beide coureurs zeiden dat de auto zo erg stuitert bij het remmen dat de banden oververhitten in de bochten - en dat gedurende de hele race. Het is duidelijk dat je daarmee niet sneller kunt rijden."

De gevolgen van dit stuitergedrag zijn duidelijk: het verhindert de coureurs om optimale prestaties te leveren tijdens de race.

Hamilton's reactie: Een zorgelijke toekomst?
Hamilton zelf was ook niet gerust over de situatie: "Ik maak me zorgen. We zullen deze week naar de data kijken en dan beslissen wat we gaan doen voor de volgende race. Ik weet wat ik wil en ik bid daarvoor. Ik kijk uit naar de dag dat we dat voor elkaar krijgen."

Eén ding is zeker: de kwestie van 'porpoising' en de impact daarvan op de prestaties van de Mercedes coureurs is een verhaal dat zeker nog niet is afgelopen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;