Menu
© Pirelli
Nieuws

Fernando Alonso Ontsnapt aan Straf: Bijna-Botsing en Ongeval in Belgische Sprint

9 reacties | 1130x gelezen
29-07-2023 23:21

ewald | Fernando Alonso's 42e verjaardag verliep in België verre van ideaal. Hij kwam bijna in aanrijding en had een ongeval tijdens de sprint. Een straf ontweek hij op het nippertje.

Bron: Formule1nieuws

De Spanjaard Ontsnapt aan een Straf na Bijna-Botsing met Hülkenberg
Fernando Alonso vierde weliswaar zijn verjaardag, maar de Aston Martin-coureur had weinig reden tot juichen in België. Na een crash in de sprint volgde bijna een straf.

Alonso had op zaterdag in België, afgezien van zijn 42e verjaardag, weinig te vieren. In het Sprint Shootout in de ochtend werd hij het slachtoffer van de crash van zijn teamgenoot Lance Stroll. Hierdoor werd Alonso een mogelijke plek in SQ3 ontzegd.

Het Incident tijdens de Sprint
Tijdens de sprint crashte de tweevoudig wereldkampioen zelf en irriteerde daarbij Nico Hülkenberg, die voor hem reed. Een oproep bij de stewards zorgde na de sprint voor een ongelukkige afsluiting.

Het drama begon al in de derde ronde. Hülkenberg, net als enkele andere coureurs, ging naar de pits om over te schakelen naar Intermediates. Alonso, die een anticyclische strategie volgde, schakelde een ronde later over naar Intermediates. Uiteindelijk kwamen beide coureurs gelijktijdig bij de uitgang van de pitstraat. "Hij duwde me voor bocht 2 nogal agressief van de baan," zei Hülkenberg na de sprint.

Een Ongeval dat een Straf Kon Hebben Betekend
De onboard beelden van Hülkenberg lieten zien dat Alonso uit de pits kwam en naar links uitweek. Hülkenberg reageerde om een aanrijding te voorkomen. Volgens de beslissing van de stewards verdedigde Alonso zich door te zeggen dat hij op dat moment geen zicht naar achteren had en dat hij elke ronde op dat punt uiterst links was om zijn zicht naar voren te maximaliseren.

Alonso was op dat moment aanzienlijk langzamer dan zijn rivalen op de baan, wat volgens de stewards tot een botsing had kunnen leiden. Maar gezien de baanomstandigheden accepteerden de stewards de uitleg van de Aston Martin-coureur en gaven ze de Spanjaard alleen een waarschuwing.

Ondanks Alles: Werd Alonso Toch Gestraft? Hülkenberg: Karma
Niet veel bochten later verloor de Aston Martin-coureur bij de ingang van bocht 11 de controle over de achterkant en schoot hij van de baan. Daarmee was de race voorbij voor de jarige. "Ik zat bij de ingang van Pouhon erg dicht achter Nico [Hülkenberg">, ik verloor downforce, raakte de witte lijn en verloor gewoon de controle over de auto.

Het was moeilijk om grip te vinden - en het gripniveau in elke bocht te raden. Het was erg glibberig, en dat was mijn fout," zei Alonso.

Volgens Hülkenberg kreeg Alonso uiteindelijk een passende straf. "Hij genoot van de turbulentie", zei de Duitser. "Karma heeft toegeslagen." Alonso zelf was echter weinig aangedaan door de vroege exit. "We waren toch al niet in de punten - en met slechts 11 race-omlopen was het altijd moeilijk om vandaag te scoren", zei de Spanjaard.

Alonso Verdedigt Stroll: Niemand Heeft een Glazen Bol
In het Sprint Shootout behaalde Alonso slechts de 15e plaats. Aan het einde van de tweede sessie wilde de Spanjaard aan zijn laatste snelle ronde beginnen toen zijn teamgenoot Stroll de klok stopte met een crash. De rode vlag werd gezwaaid. Met nog maar 30 seconden te gaan, werd de sessie op dat moment afgebroken. Alonso kon daardoor niet meer verbeteren en bleef steken op de 15e startplaats.

"Dit zijn zware omstandigheden, je moet een aantal beslissingen nemen en we hebben veel risico genomen in SQ2", zei Alonso. Terwijl Stroll met medium banden op een natte baan een aanzienlijk groter risico nam, stuurde Aston Martin de 42-jarige slechts iets later de baan op. Alonso verdedigde Stroll desondanks: "Als het werkt, is alles in orde en als het niet werkt, heb je een fout gemaakt. Maar niemand heeft een glazen bol."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;