Menu
© Ferrari
Nieuws

Leclerc's ontevredenheid na de Sprintrace

9 reacties | 1169x gelezen
29-07-2023 22:59

ewald | Charles Leclerc toonde zich na de sprintrace van zaterdag niet tevreden. De Ferrari-coureur finishte uiteindelijk slechts één plek lager dan zijn startpositie, maar hij verloor drie plaatsen als gevolg van een trage pitstop in de tweede ronde.

Bron: Formule1nieuws

Leclerc's Visie op Prestatie
Leclerc uitte zijn ongenoegen over zijn prestatie. "We moeten elke kans benutten om punten te scoren als we niet snel genoeg zijn. Vandaag hebben we dat niet gedaan", legde Leclerc uit. Hoewel het mogelijk gaat om slechts één of twee punten, erkent Leclerc het belang van elk punt in de race. Zijn focus ligt duidelijk op het optimaliseren van elke gelegenheid om te scoren.

De Rol van de Pitstop
In de tweede ronde koos Leclerc voor een pitstop om over te schakelen naar intermediates. Deze pitstop verliep echter langzamer dan gehoopt. "In een ideale wereld zou ik meteen zijn binnengekomen. Maar we hebben de juiste keuze gemaakt. Het was niet ideaal, maar wat ons meer schade heeft toegebracht, was de trage pitstop", gaf de coureur toe.

Deze vertraging tijdens de pitstop zorgt voor een reeks complicaties in Leclerc's strategie. Dit incident markeert de tweede race op rij waarin Ferrari worstelt met de pitstops, een kwestie die nader onderzoek vereist.

Onderzoek naar Onveilige Vrijlating
Het incident in de pitstraat leidde ertoe dat Leclerc werd onderzocht door de FIA voor een zogenaamde 'unsafe release'. Leclerc gaf aan dat hij zich bewust was van het risico. "Mijn engineers waarschuwden voor 'verkeer, verkeer', dus ik bleef aan de rechterkant. Ik zag toen dat er een Williams naast me reed, die ik vervolgens voorrang gaf. Deze situaties zijn altijd spannend, maar ik heb het juiste gedaan", verdedigde Leclerc.

Conclusie
Ondanks de tegenslagen blijft Leclerc standvastig en gefocust op het verbeteren van zijn prestaties. Het is duidelijk dat er enkele problemen zijn die Ferrari moet aanpakken, met name de trage pitstops. Door het aanpakken van deze problemen en het optimaliseren van de strategie, kan Leclerc in toekomstige races mogelijk hoger eindigen.

Het is ongetwijfeld een uitdagende tijd voor Leclerc en het Ferrari-team. Maar met de juiste aanpassingen en de vechtlust van Leclerc, is er zeker ruimte voor verbetering en toekomstig succes.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;