Menu
© Red Bull
Nieuws

Marko Geniet van de Competitieve Verstappen: 'Dat Maakt Hem Ongeëvenaard'

9 reacties | 1050x gelezen
28-07-2023 19:16

ewald | Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België heeft Max Verstappen, Red Bull Racing's vooraanstaande coureur, een fenomenale tijd neergezet ondanks een uitdagende sessie. Ondanks zijn gridstraf, die hem zondag als zesde laat starten, schitterde Verstappen met de snelste tijd. De onvermoeibare competitieve spirit van Verstappen wist Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko aangenaam te verrassen.

Bron: Formule1nieuws

Sergio Pérez, Verstappens teamgenoot, profiteerde ook van Verstappens straf door voor het eerst sinds de Grand Prix van Miami vanaf de eerste startrij te beginnen. Dit markeerde een belangrijk moment voor Red Bull Racing, aangezien het de eerste keer was sinds lang dat beide coureurs in de top zes van de startopstelling stonden.

De Ongrijpbare Q2-Sessie en de Dynamiek Tussen Verstappen en Lambiase
De Q2-sessie verliep niet zonder problemen. Verstappen ging als tiende en laatste door naar het laatste kwalificatiedeel, een gebeurtenis die de kalmte van de sessie brak. De spanning tussen Verstappen en engineer Gianpiero Lambiase was voelbaar over de boordradio, waar een verhit debat over de strategie ontstond.

Toch, na de competitie op een indrukwekkende acht tienden achterstand te hebben gezet, bood Verstappen zijn excuses aan aan zijn team. Marko vertelde aan de Duitse tak van Sky Sports F1: "In zijn tweede ronde in Q3 is Max helemaal losgegaan, dat was een ongelofelijke demonstratie." Marko erkende dat het karakter van Verstappen in moeilijke tijden is wat hem zo'n sterke concurrent maakt.

Pérez en de Grote Beloften van de Race
Sergio Pérez presteerde goed in de kwalificatie, ondanks dat hij negen tienden van een seconde langzamer was dan zijn teamgenoot, en behaalde de tweede startplek. Marko uitte zijn tevredenheid over Pérez's prestaties en merkte op: "De derde plek is helemaal prima, en op zondag start hij nu vanaf de eerste startrij."

Pérez zal echter waakzaam moeten zijn tijdens de Grand Prix, gezien zijn teamgenoot Verstappen vorig jaar vanaf P14 de race wist te winnen. Marko gelooft sterk in de capaciteiten van Pérez en is optimistisch dat hij snel voorop zal rijden zonder onnodige risico's te nemen.

Tot Slot
Zowel Max Verstappen als Sergio Pérez hebben tijdens de Grand Prix van België bewezen dat ze met hun gedurfde en strategische aanpak formidabele concurrenten zijn in de Formule 1-wereld. Het is duidelijk dat de competitieve spirit van Verstappen, gekoppeld aan het strategische denkvermogen van Pérez, een sterke combinatie is die Red Bull Racing op de voorgrond houdt. Verwacht wordt dat deze trend zich in toekomstige races zal voortzetten, terwijl we getuige zijn van nog meer fenomenale prestaties van deze twee coureurs.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;