Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Is Spa-Francorchamps veilig genoeg? 'FIA geconfronteerd met moeilijke keuzes'

9 reacties | 1224x gelezen
27-07-2023 21:23

ewald | De rol van George Russell De nog jonge George Russell, 25 jaar oud, heeft reeds zijn strepen verdiend als voorzitter van de coureursvakbond, ook bekend als de GPDA. Deze Britse coureur uit zich bezorgd over de veiligheid op het befaamde circuit van Spa-Francorchamps, waar recentelijk tragische ongevallen plaatsvonden met Delano van 't Hoff en Anthoine Hubert.

Bron: Sky Sports

Verwachtingen voor het komende weekend
Mocht het raceweekend gewoon doorgaan, dan ziet Russell zijn kansen optimistisch tegemoet. Met niet alleen regen maar ook een sprintrace op het programma, belooft het een weekend vol onzekerheden te worden.

Russell zegt tegen Sky Sports F1: 'Deze sprintraces voegen altijd een interessant element toe. Je hoopt natuurlijk op een vliegende start in de vrije training, maar niets is zeker'. De weersomstandigheden en de beperkingen van de banden vormen een extra uitdaging.

De uitdagingen van de banden
'We hebben slechts zes sets intermediatebanden om de vrije training, twee kwalificaties en een sprintrace mee door te komen', licht Russell toe. De weersvoorspellingen voor zondag duiden op mogelijke regen, hoewel de kans hierop kleiner is dan op vrijdag en zaterdag.

Russell stelt: 'Het zal moeilijk worden, maar dat maakt het ook leuk. We zullen in elk geval ons uiterste best doen.'

De prestaties van Russell
Na een indrukwekkende prestatie in Hongarije waar hij als achttiende startte en zesde eindigde, is Russell vol vertrouwen voor de Belgische Grand Prix. 'Ik denk dat we een goede kans maken. Er is niet veel verschil tussen ons en McLaren. Ik denk zelfs dat we iets sneller waren, maar we hadden problemen met de motorkoeling. Zonder dat probleem hadden we waarschijnlijk een beter resultaat kunnen behalen. De auto presteert dus goed, maar elk weekend lijkt er wel een nieuw team te zijn dat vooraan meedoet.'

Veiligheidszorgen
Russel spreekt ook over de risico's van dit weekend. 'We zijn voortdurend in gesprek met de FIA na het tragische ongeval van Delano van 't Hoff. De twee cruciale vragen zijn: is Spa veilig genoeg, en wat zijn de weersomstandigheden? Het is een feit dat motorsport altijd risicovol is bij deze snelheden.'

Verantwoordelijkheid van de FIA
'Spa, Jeddah, Monaco en Suzuka zijn circuits met een hoger risico', stelt Russell. 'Dus als je daar het weer als extra factor bij optelt, wordt het zeer uitdagend. De zichtbaarheid is slecht en er zijn geen directe oplossingen. De FIA moet een aantal belangrijke beslissingen nemen wat betreft de zichtbaarheid. Iedereen wil racen zien, maar bij hoge snelheden kunnen er grote ongelukken gebeuren. De FIA heeft dit weekend een grote verantwoordelijkheid.'

Conclusie
De uitkomst van dit weekend is nog onzeker. De veiligheid van de coureurs en de kwaliteit van het racen hangen af van de moeilijke beslissingen die de FIA moet nemen. Het belooft in ieder geval een spannend en uitdagend weekend te worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;