Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton: "Ons doel is nu tweede worden met Mercedes"

9 reacties | 951x gelezen
27-07-2023 15:26

ewald | Het verloop van het huidige Formule 1-seizoen heeft de ambities van Mercedes en hun toonaangevende coureur Lewis Hamilton drastisch gewijzigd. Waar vroeger het kampioenschap het einddoel was, streven ze nu naar een meer realistische tweede plaats.

Bron: Formule1nieuws

Onverwachte wending in het seizoen
Gedurende de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van België heeft Hamilton onthuld dat hij niet verwacht dat Mercedes dit seizoen nog een race zal winnen. Een verrassende wending gezien Hamilton's pole position tijdens de Grand Prix van Hongarije.

"De uitdaging is te groot"
Het ambitieniveau van Hamilton en Mercedes lijkt te zijn beïnvloed door de dominerende kracht van Red Bull dit seizoen. Hamilton benadrukte: "Op dit moment hebben we simpelweg niet de racesnelheid om Red Bull uit te dagen. Tijdens de race in Hongarije was Max soms acht tienden van een seconde sneller dan iedereen."

De strategie achter de tweede plaats
Ondanks de huidige omstandigheden houdt Hamilton een optimistisch perspectief. "Zeg nooit 'nooit'", voegt hij toe. Volgens Hamilton is het realistischer om als Mercedes zijnde te streven naar de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. "Dat is ons doel, en het is al heel wat dat we om die plek kunnen strijden als team."

Mercedes maakt progressie ondanks tegenslagen
De start van het seizoen was moeilijk voor Mercedes, waarbij ze moesten vechten om de achterstand op andere teams te verkleinen. Toch wijst Hamilton op de progressie die Mercedes dit seizoen heeft geboekt. "Het is verbazingwekkend hoeveel progressie we hebben gemaakt. De balans in de auto, de manier waarop die rijdt – het is en blijft een gevecht. Maar we strijden nu om plek 2 bij de constructeurs, en dat is geweldig."

Vooruitzicht op de Grand Prix van Nederland
De Grand Prix van Nederland is in aantocht, en ondanks de uitdagingen, is Mercedes klaar om te strijden. In deze editie van de Dutch Grand Prix, houden we je op de hoogte van alles wat je moet weten, inclusief exclusieve interviews, een overzichtelijke plattegrond en het complete tijdschema.

Zo blijven we optimistisch, ondanks de huidige omstandigheden, en kijken we met spanning uit naar de volgende races. De strijd om de tweede plaats is misschien niet wat Mercedes in gedachten had aan het begin van het seizoen, maar zoals Hamilton zelf zegt: "Zeg nooit 'nooit'."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;