Menu
© Alpine
Nieuws

Szafnauer pleit voor geduld: "Zelfs Red Bull en Mercedes hadden jaren nodig om te zegevieren

9 reacties | 1139x gelezen
27-07-2023 11:13

ewald | Szafnauer onder druk Otmar Szafnauer, de huidige teambaas van Alpine, heeft een moeilijke tijd. Het Alpine team heeft dit seizoen nog geen sterke prestaties kunnen leveren, wat leidt tot geruchten dat zijn positie als teamleider onder druk zou kunnen komen te staan. Met hoge verwachtingen binnen het Franse team is het begrijpelijk dat de Roemeens-Amerikaanse teamleider zich in een lastig parket bevindt.

Bron: Formule1nieuws

Het bereiken van succes in de Formule 1 is volgens Szafnauer een lange en uitdagende reis, die niet in een handomdraai kan worden gerealiseerd. Hij haalt het voorbeeld van Mercedes aan: "Mercedes nam in 2009 Brawn GP over en het duurde vijf jaar voordat ze hun eerste wereldkampioenschap behaalden," zo merkte Szafnauer op.

Parallellen met Red Bull
Bij Red Bull was de situatie vergelijkbaar. "Red Bull nam Jaguar over, een middenveldteam, en het duurde ongeveer een half decennium voordat ze races begonnen te winnen." Dit voorbeeld benadrukt de complexiteit en de tijd die het kost om een team naar de top te brengen in deze prestigieuze sport.

De weg naar succes
Szafnauer gelooft sterk in de strategie van geduld en doorzettingsvermogen en hij ziet parallellen met het project van Aston Martin en eigenaar Lawrence Stroll, zijn voormalige werkgever. "Daar is een geduldige opbouw naar de toekomst," aldus de teamleider. Hij erkent dat Alpine onder druk staat om snel succes te behalen, maar hij benadrukt ook dat tijd een cruciale factor is in dit proces.

De uitdagingen bij Alpine
"Ik begrijp de opmerkingen van Laurent Rossi (CEO van Alpine) volledig en ik weet dat hij onder druk staat om te slagen", zegt Szafnauer. Hij verwijst naar het 100-raceplan dat werd geformuleerd toen hij het roer bij Alpine overnam, waarvan tot nu toe slechts 30% is voltooid. "We moeten klaar zijn binnen zeventig races," calculeert Szafnauer.

Hij gelooft sterk in het potentieel van het team en hij is ervan overtuigd dat de toekomst van Alpine rooskleurig is. Hij ziet reeds positieve veranderingen, zoals verbeterde communicatie en planning binnen de fabriek. Bovendien heeft hij nieuwe medewerkers aangenomen die in 2024 de chassisafdeling zullen versterken.

Tijd als bondgenoot
Szafnauer maakt zich geen zorgen over zijn positie en hij gelooft in het project en de mensen van Alpine. Hij is druk bezig om het tij te keren, maar alleen de tijd zal leren of Alpine hem de tijd zal geven om zijn plannen te realiseren.

Al met al, de toekomst van Alpine en Szafnauer hangt in de balans. Met vastberadenheid en geduld is er een kans op succes, maar het is een lange weg met vele uitdagingen. Net als Red Bull en Mercedes zullen ze hun eigen weg moeten vinden in de complexe wereld van de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;