Menu
© FIA
Nieuws

Nieuwe F1 teams? Definitief besluit binnen zes weken.

9 reacties | 919x gelezen
27-07-2023 10:45

ewald | FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft onlangs cruciale informatie gedeeld over de mogelijke opname van nieuwe teams in de Formule 1 (F1). In zijn gesprek met het Hongaarse FormulaHU, bracht Ben Sulayem verslag uit over de voortgang van de selectieprocedure, waarbij hij beloofde om binnen vier tot zes weken een definitief besluit te nemen.

Bron: Formule1nieuws

Update van de FIA-President: Uitgebreid Onderzoek Naar Nieuwe Aanvragen
In het afgelopen halfjaar hebben verschillende teams een officiële aanvraag ingediend bij de FIA om deel te nemen aan de F1. Onder deze teams bevinden zich namen als Andretti Cadillac en Hitech, die hun interesse in deelname aan de prestigieuze racesport meermaals hebben geuit.

De FIA-president verduidelijkte het proces met betrekking tot de nieuw ontvangen aanvragen: "Ik hoop dat we volgende maand een aankondiging kunnen doen. We hebben te maken met serieuze kandidaten en we willen niemand afwijzen zonder een grondige evaluatie van hun aanvraag. De intentieverklaring en het contract met de F1 maken duidelijk dat er ruimte is voor twaalf actieve teams in de F1."

FIA's Voorkeur: Autofabrikanten Aan Het Roer
Terwijl Ben Sulayem sprak over de mogelijke toetreding van nieuwe teams, bracht hij ook zijn voorkeur naar voren voor autofabrikanten als nieuwe deelnemers. "Nieuwe merken zijn altijd goed voor de sport," verklaarde hij, maar hij benadrukte ook dat de deur open blijft voor andere geïnteresseerde partijen.

De FIA-president maakte duidelijk dat geïnteresseerde teams de kans moeten krijgen om mee te doen, zolang ze voldoen aan alle vereisten en hun intentie hebben om het deelnemersveld te versterken. "Als een team interesse toont in F1 en onze regels stellen dat we twaalf teams accepteren, hoe kunnen we dan 'nee' zeggen?" legde Ben Sulayem uit.

In het licht van de vragen en zorgen die de huidige teams hebben over de verdeling van de prijzengelden, benadrukte Ben Sulayem zijn verantwoordelijkheid om het beste te doen voor de sport. Hij zei: "Ik begrijp de zorgen van de andere teams, vooral het financiële aspect, maar ik ben hier om het juiste te doen voor de sport."

De komende weken zullen ongetwijfeld van cruciaal belang zijn voor de toekomst van de F1, aangezien de FIA-president een definitieve beslissing zal nemen over de toetreding van nieuwe teams. Deze ontwikkelingen zullen ongetwijfeld een grote invloed hebben op de dynamiek van de sport en haar wereldwijde publiek.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;