Menu
© Pirelli
Nieuws

Verstappen: Norris gaat ‘vliegen’ tijdens GP Spa

9 reacties | 1086x gelezen
27-07-2023 09:46

ewald | Bij de voortzetting van de ongekende successen van McLaren wordt verwacht dat de prestaties op de piste verder zullen verbeteren. Zelfs Max Verstappen, die bekend staat om zijn kritische blik, voorspelt dat Lando Norris zal 'vliegen' in de komende Grand Prix op Spa.

Bron: Formule1nieuws

De Opleving van McLaren
Sinds de Grand Prix van Oostenrijk is de voortgang van McLaren een opmerkelijk verhaal. Het Britse team zag Norris naar de vierde plaats schieten op de Red Bull Ring, een prestatie die opmerkelijk werd gesteund door de nieuwste upgrades van het team. In tegenstelling hiermee eindigde zijn teamgenoot, Oscar Piastri, op de 16e plaats zonder de nieuwe upgrades.

De volgende race in Groot-Brittannië zagen we zowel Norris als Piastri in de top tien eindigen, met een tweede en vierde plaats respectievelijk, dankzij de nieuwe upgrades. Na de Grand Prix van Hongarije bleek dat McLaren officieel weer terug is onder de topteams. Norris en Piastri begonnen de race respectievelijk als derde en vierde en eindigden als tweede en vijfde.

Norris over de Prestaties
Norris was verrast door de snelheid van zijn team tijdens de Grand Prix op de Hungaroring. Ondanks dat het circuit niet zo snel is als Silverstone, konden zowel hij als Piastri de top vijf bereiken. Norris gaf toe dat het een uitdaging was om op hoge snelheid de bochten 4 en 11 te nemen, maar dat het uiteindelijk toch gelukt is. Hij dankt het succes aan de uitstekende grip van het asfalt en de competitieve long runs van het team op de vrijdag voorafgaand aan de race.

Verstappens Voorspelling
Verstappens opmerkingen over McLaren's recente prestaties tonen een onverwacht niveau van bewondering voor het team. Zijn grap over Norris' vermogen om de bochten in te gaan zonder van het gas te gaan, getuigt van een oprechte waardering voor de vaardigheden van de jonge coureur. Zijn voorspelling dat Norris 'zal vliegen' in Spa, doelt op Norris' potentieel om bochten op hoge snelheid te nemen. Norris' luchtige reactie hierop - dat hij in staat zou zijn om hetzelfde te doen met slechts één hand en geblinddoekt - toont de speelse rivaliteit tussen de twee coureurs.

De Toekomst van McLaren in het Formule 1 Seizoen
Zal McLaren deze stijgende trend voortzetten tijdens de komende Grand Prix in Spa? Met de voortdurende verbeteringen en de uitstekende rijvaardigheden van zowel Norris als Piastri, is er zeker reden om optimistisch te zijn. Terwijl we allemaal afwachten wat er gaat gebeuren, is één ding zeker: McLaren is een team om rekening mee te houden in de komende races.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;