Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Bottas: 'Belgische GP vaak Vol van Verrassingen'

9 reacties | 973x gelezen
27-07-2023 09:37

ewald | Bij Alfa Romeo is men optimistisch naar aanleiding van hun voortreffelijke prestatie in de kwalificatierondes van de Grand Prix van Hongarije. Zhou Guanyu wist een respectabele vijfde plaats te behalen, terwijl zijn teamgenoot Valtteri Bottas vanaf de zevende positie van start ging. Ondanks deze veelbelovende starts, konden ze deze prestatie niet in een overeenkomstig resultaat omzetten. Het team kijkt echter vooruit, Hongarije is al snel een herinnering en de blik is reeds gericht op Spa-Francorchamps.

Bron: Formule1nieuws

Alfa Romeo Zet Sterke Kwalificatierondes neer in Hongarije
Zhou Guanyu wist een indrukwekkende vijfde plaats te veroveren, zijn teamgenoot Valtteri Bottas kon niet achterblijven en kwalificeerde op een zeer respectabele zevende plaats. Echter, ondanks deze uitstekende uitgangsposities, konden ze de verwachtingen in de race niet waarmaken. Bottas reflecteert: "We hadden veel meer verwacht in Hongarije, vooral na de kwalificatie. Gelukkig hebben we bevestigd dat de aanpassingen aan onze aerodynamica effectief zijn."

Vooruitblik op Spa: Onvoorspelbaarheid als Troef
Bottas is bijzonder positief over de komende Grand Prix op Spa-Francorchamps: "Ik vind het altijd geweldig om op Spa te racen. In het verleden heb ik hier drie keer op het podium gestaan en het is een fantastisch circuit om de eerste seizoenshelft te beëindigen." De Fin is zich er ook van bewust dat de eerste elf races van dit seizoen niet helemaal volgens verwachting verliepen, maar hij blijft optimistisch: "De Grands Prix in België zijn vaak vol van verrassingen, bovendien zullen we daar voor het eerst in sprintmodus racen. We moeten dus vanaf vrijdag klaarstaan om nog wat punten mee naar de zomerstop te nemen."

Zhou Guanyu: Hongarije Vergeten, Focussen op Spa
Zhou Guanyu, de jonge Chinese coureur, wil Hongarije het liefst zo snel mogelijk vergeten: "Hongarije verliep niet zoals we hadden verwacht. Tijdens de startprocedure ondervond ik problemen met het remsysteem, waardoor ik direct achterop raakte." Ondanks de tegenvaller in Hongarije, kijkt ook Zhou vol optimisme uit naar de race op Spa en de daaropvolgende zomerstop. Hij kijkt vooruit: "Er zijn genoeg aanknopingspunten om sterk te beginnen aan de tweede seizoenshelft."

De wil om te scoren in de Belgische GP is hoog bij Alfa Romeo. Beide coureurs zijn optimistisch en kijken vooruit. Hun hoop is om een sterke prestatie neer te zetten op Spa-Francorchamps, en zo de tegenslagen in Hongarije te compenseren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;