Menu
© Ferrari
Nieuws

Sainz op zoek naar een ander F1-Stoeltje

9 reacties | 2244x gelezen
26-07-2023 07:36

ewald | De Huidige Uitdagingen van Sainz bij Ferrari Het Formule 1-seizoen is tot nu toe een ontgoocheling geweest voor de Scuderia Ferrari en haar coureurs, Charles Leclerc en Carlos Sainz. Het meest recente bewijs hiervan is de Grand Prix van Hongarije, waar een zevende en achtste plaats het beste resultaat was dat het team kon behalen. Binnen dit kader begint Carlos Sainz, volgens de zesvoudig racewinnaar Ralf Schumacher, samen met zijn vader te kijken naar andere mogelijkheden buiten de Italiaanse stal.

Bron: Sky Sports

Carlos Sainz trad in 2021 toe tot het Italiaanse team als vervanger van Sebastian Vettel, maar zijn verblijf heeft tot nu toe niet de gewenste resultaten opgeleverd. In tweeënhalf seizoenen bij Ferrari heeft Sainz slechts één overwinning weten te behalen. Strijdend om de wereldtitel? Dat blijft tot nu toe een onbereikbare droom.

De Samenwerking tussen Sainz en Ferrari
De relatie tussen de Spaanse coureur en het Prancing Horse begint barsten te vertonen. Er zijn problemen aan beide kanten: Sainz maakt te veel fouten, terwijl het team regelmatig de plank misslaat op het gebied van ontwikkeling en strategie. Ralf Schumacher suggereert dat Sainz zijn droom om wereldkampioen te worden in een rood racepak inmiddels heeft laten varen. Hij vertelt bij Sky Sports: "Je krijgt het gevoel dat Sainz het vertrouwen in het team heeft verloren. Er zijn geruchten dat zijn vader op zoek is naar alternatieven binnen de paddock."

Geruchten over een Overstap naar Audi
Deze geruchten zouden kunnen wijzen op een mogelijke overstap naar Audi, dat van plan is om vanaf 2026 de Formule 1 te betreden als partner van Sauber. Carlos Sainz senior, de vader van Sainz, heeft vanuit zijn achtergrond in de Dakar Rally een goede relatie met het Duitse automerk.

Ralf Schumacher gelooft echter niet dat Sainz past in het plaatje van Audi. "Audi heeft iemand nodig met ervaring, die ook een teamspeler is. Sainz maakt momenteel geen goede indruk. Hij weet wel hoe hij gas moet geven, maar maakt veel fouten. Zijn optredens zijn erg inconsistent."

De Toekomst van Sainz
Sainz' Formule 1 toekomst is in het ongewisse. Na zijn teleurstellende periode bij Ferrari zou een overstap naar een ander team een welkome verandering kunnen zijn.
Echter, het valt nog te bezien of Audi, met hun voorgenomen entree in de Formule 1, de ideale bestemming is voor de ervaren Spaanse coureur.

Zoals het er nu uitziet, blijft Carlos Sainz' toekomst in de Formule 1 een onderwerp van intense speculatie. Zal hij zijn ambities kunnen realiseren met een overstap naar een ander team, of blijft hij worstelen bij Ferrari? De komende maanden zullen cruciaal zijn in het beantwoorden van deze vragen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;