Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

FIA verschaft helderheid over onderzoek naar budgetplafond

9 reacties | 1000x gelezen
26-07-2023 07:24

ewald | Het stof begint neer te dalen over de Formule 1 van 2022, maar één kwestie blijft de aandacht trekken: heeft een aantal teams het budgetplafond overschreden? De Federatie Internationale de l'Automobile (FIA) geeft eindelijk meer duidelijkheid over dit onderwerp.

Bron: Formule1nieuws

FIA verschaft helderheid over onderzoek naar budgetplafond
Het stof begint neer te dalen over de Formule 1 van 2022, maar één kwestie blijft de aandacht trekken: heeft een aantal teams het budgetplafond overschreden? De Federatie Internationale de l'Automobile (FIA) geeft eindelijk meer duidelijkheid over dit onderwerp.

Geruchten over budgetoverschrijding in 2022
Vorige week ontstonden er speculaties dat drie teams het budgetplafond van 2022 hadden overtreden. Hoewel de teams niet bij naam werden genoemd, liet Lewis Hamilton weten dat hij het "zorgwekkend" vond dat er zelfs geruchten bestonden. Zijn Mercedes-collega George Russell drong erop aan dat teams die voor de tweede keer de budgetlimiet schenden, strenger bestraft zouden moeten worden.

De reactie van de FIA
Ondanks de geruchten, heeft de FIA ervoor gekozen zich niet te laten afleiden. De autosportfederatie is vastbesloten om het onderzoek volgens plan uit te voeren, waarbij de focus ligt op grondigheid en nauwkeurigheid, in plaats van haast. Dit suggereert een toewijding aan een rechtvaardige en transparante behandeling van de zaak.

Red Bull-teambaas Christian Horner ontspannen over budgetplafond
Interessant is de reactie van Christian Horner, teambaas van Red Bull. Hij vertelde aan Sky Sports F1 over het bijna schadevrije seizoen van zijn team in 2022, en gaf aan dat ze miljoenen onder het budgetplafond bleven, mede dankzij een lager dan verwachte ontwikkeling van de auto en de beperkte schade van crashes.

Het standpunt van de FIA
De FIA maakte duidelijk dat er geen haast is met het uitgebreide onderzoek, zolang het maar zorgvuldig wordt uitgevoerd. "Het veldwerk voor de auditing is nog aan de gang en zal naar verwachting in de komende weken worden afgerond," verklaarde de organisatie in een verklaring.

Het was ook belangrijk om op te merken dat er nooit een specifieke deadline is geweest voor de certificering en dat geruchten over vertragingen in dit proces of mogelijke overschrijdingen volledig ongegrond zijn. De Cost Cap Administration zal haar bevindingen formeel communiceren volgens de procedure die is vastgelegd in de financiële reglementen.

Met deze verklaringen heeft de FIA een zekere mate van duidelijkheid gegeven over de lopende situatie. Toch zal het enige tijd duren voordat het volledige beeld naar voren komt. Het blijft voor iedereen een afwachten om te zien hoe deze kwestie zich zal ontvouwen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;