Menu
© Red Bull
Nieuws

Verstappens Visie op Hamiltons Uitspraken: "Ik bood voldoende ruimte bij de start"

10 reacties | 1332x gelezen
25-07-2023 12:08

ewald | Max Verstappen heeft gereageerd op de beschuldigingen van Lewis Hamilton volgend op de Formule 1 Grand Prix in Hongarije. Hamilton uitte dat Verstappen hem bij de start van de race 'hinderde' en hem naar buiten duwde.

Bron: Formule1nieuws

Hamiltons Beschuldigingen
Hamilton, die vanuit pole position in Boedapest begon, beweerde dat Verstappen hem zo hinderde bij de start dat hij van de eerste plaats naar de vierde zou vallen en uiteindelijk met die vierde plaats genoegen moest nemen. "Ik ondervond wat wheelspin, het was niet de beste start, maar ook niet buitengewoon slecht. Ik werd gehinderd door Max aan de binnenkant, hij duwde me naar buiten en toen verloor ik posities aan McLaren," aldus de Brit.

Verstappens Antwoord op Hamiltons Beweringen
Tijdens de persconferentie na de race in Hongarije kreeg Verstappen de vraag of hij dacht dat hij Hamilton voldoende ruimte had gegeven bij de start. Verstappen had hier een duidelijk antwoord op. "Ja, dat denk ik wel." Verstappen ging vervolgens op een cynische manier in op de uitspraken van de Brit. "We kwamen de bocht door zonder dat hij [Hamilton"> de binnenkant van de barrière raakte, dus ik denk dat ik genoeg ruimte heb gelaten. Het lijkt erop dat het voor hen moeilijk is om een Red Bull-auto niet te raken."

Eerdere Incidenten Tussen Verstappen en Mercedes
Verstappen refereerde aan eerdere contactmomenten tussen hem en de Mercedes-coureurs, waaronder Silverstone 2021, Monza 2021 en Brazilië 2022.

Verstappen in 2023: Een Dominante Macht
Verstappen lijkt niet veel te geven om deze beschuldigingen. In 2023 heeft hij negen van de elf races gewonnen en heeft hij meer dan honderd punten voorsprong op de rest van het veld in het kampioenschap. Hij heeft zeven races achter elkaar gewonnen en ziet Red Bull bij de constructeurs ook met bijna meer dan 250 punten los van Mercedes en de rest van het veld.

De Toekomstplannen van Red Bull
Christian Horner, teambaas van Red Bull, heeft al toegegeven dat het team zich richt op 2024. Dit is iets waar Hamilton ook niet tevreden over is. Hij zou graag een datum willen zien voor wanneer teams kunnen beginnen met de auto van het volgende seizoen, om zo oneerlijke voordelen te elimineren. Voor nu mogen de teams zelf bepalen wanneer ze met hun auto voor volgend jaar beginnen. Red Bull lijkt dit gemakkelijk aan te kunnen gezien hun huidige dominantie en grote voorsprong in beide kampioenschappen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;