Menu
© Red Bull
Nieuws

De Zorgen van Horner: Ontwikkelingsuitdagingen van de RB19

9 reacties | 931x gelezen
24-07-2023 16:43

ewald | Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, heeft recent zijn bezorgdheid uitgesproken over de voortgang van de RB19. Met de beperkte ontwikkelingstijd in de windtunnel als gevolg van hun eerste plaats in het constructeurskampioenschap vorig jaar en de straf voor het overschrijden van de budgetlimiet in 2021, heeft Horner het idee dat Red Bull Racing aanzienlijk achterloopt bij de concurrentie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de details van deze uitdagingen.

Bron: Motorsport

De RB19 en de uitdagingen van de ontwikkelingstijd
De RB19, het paradepaardje van Red Bull Racing, heeft een turbulent jaar achter de rug. Ondanks succesvolle upgrades tijdens het weekend in Hongarije, blijven er zorgen bestaan over de doorontwikkeling van de bolide. Hoewel de upgrades hun belofte nakwamen, is Horner er niet helemaal gerust op dat de voortgang kan worden vastgehouden gedurende de rest van het seizoen.

Beperkingen van de windtunnel
Een belangrijk element van deze zorgen is de beperkte tijd die Red Bull heeft om hun auto te testen in de windtunnel. Horner onthult dat Red Bull dit seizoen 70% van de toegewezen basiswindtunneltijd krijgt, vergeleken met respectievelijk 75% en 80% voor concurrenten Mercedes en Aston Martin. Bovendien kreeg het team een extra straf van 10% reductie vanwege het overschrijden van de budgetlimiet in 2021.

Focus op 2024
Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft Red Bull besloten de aandacht te verschuiven naar de auto van 2024. Het team moet heel selectief zijn in de manier waarop ze hun testtijd gebruiken. Toch is het team van Milton Keynes druk bezig om de auto zo effectief en efficiënt mogelijk te ontwikkelen.

Toekomstige updates en de rol van het circuit
Verdere updates aan de Red Bull dit seizoen zullen specifiek gericht zijn op het circuit. Dit betekent dat het team zich zal richten op het optimaliseren van de prestaties van de auto voor elk specifiek circuit waar ze racen. Dit markeert een verschuiving van de algemene ontwikkeling naar meer gespecialiseerde aanpassingen.

Conclusie
De zorgen van Horner zijn duidelijk. Red Bull Racing staat voor aanzienlijke uitdagingen bij de ontwikkeling van de RB19. Toch blijft het team vastbesloten om het maximale uit hun beperkte middelen te halen. Het zal een spannend seizoen worden, met de focus al gelegd op 2024. Maar zoals altijd, zal het succes van Red Bull niet alleen afhangen van de technologie, maar ook van de toewijding en het harde werk van het team. Alleen de tijd zal leren hoe deze situatie zich ontwikkelt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;