Menu
© Ferrari
Nieuws

Vasseur zegt dat Ferrari 'te veel fouten heeft gemaakt' in Boedapest terwijl Sainz kritiek heeft op de auto

9 reacties | 1237x gelezen
24-07-2023 08:34

ewald | Bij de Hongaarse Grand Prix stond Ferrari andermaal voor een uitdagende race, waarbij het team er niet in slaagde om de podiumposities te betwisten voor de tweede opeenvolgende keer. Teamleider Frederic Vasseur erkent dat er "te veel fouten zijn gemaakt" tijdens deze race, waardoor Charles Leclerc op de zevende en Carlos Sainz op de achtste plaats eindigden. Met slechts twee podiumplaatsen tot dusver in het F1-seizoen 2023, moet Ferrari haar prestaties verbeteren om de concurrentie bij te benen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de problemen waarmee Ferrari te kampen had tijdens de Hongaarse Grand Prix en de kritiek van coureur Carlos Sainz op de auto.

Bron: Formule1nieuws

Problemen met Race Pace
Ferrari had opnieuw moeite met de race pace tijdens de Hongaarse Grand Prix, wat resulteerde in een zevende plaats voor Charles Leclerc en een achtste plaats voor Carlos Sainz. Tijdens de race ondervond Leclerc hinder van een trage pitstop en een tijdstraf van vijf seconden voor te snel rijden in de pitstraat, wat hem een positie kostte ten opzichte van George Russell. Deze incidenten belemmerden duidelijk zijn prestaties op het circuit en weerhielden hem ervan om beter te scoren. Het team van Ferrari moet deze kwesties grondig analyseren om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Vasseur's Analyse
Volgens teamleider Frederic Vasseur heeft Ferrari te veel fouten gemaakt gedurende het hele raceweekend, wat leidde tot suboptimale resultaten. Het ging hierbij niet alleen om de pitstop, pit entry, kwalificatie of bandenmanagement; het team maakte meerdere fouten die de uiteindelijke potentie van de auto in de weg stonden. Vasseur gaf aan dat er tijd nodig is om alle aspecten grondig te analyseren en de juiste aanpassingen te maken. Hij benadrukte dat het zijn taak als teamleider is om samen met het team de gemaakte fouten te identificeren en op te lossen. Het is duidelijk dat Ferrari nog ruimte heeft voor verbetering om de concurrentie te kunnen bijhouden.

Sainz's Kritiek
Carlos Sainz, een van de coureurs van Ferrari, uitte zijn ontevredenheid over de huidige prestaties van het team. Hij gaf aan dat Ferrari momenteel niet staat waar ze willen zijn in termen van race pace en algehele prestaties. Het team moet de oorzaak van deze tekortkomingen onderzoeken, vooral op een circuit waar ze verwachtten sterker te zijn. Sainz is vastbesloten om samen met het team verbeteringen aan te brengen en een competitievere auto neer te zetten voor de tweede helft van het seizoen.

Vooruitblik naar de Belgische GP
Met de Belgische Grand Prix voor de boeg, heeft Ferrari een kans om zich te herpakken voor de zomerbreak van de Formule 1. Het team staat momenteel op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, 17 punten achter op Aston Martin. Om te kunnen strijden om de podiumplaatsen en hun positie in het kampioenschap te versterken, moet Ferrari de nodige verbeteringen doorvoeren. De coureurs, Charles Leclerc en Carlos Sainz, moeten nauw samenwerken met het team om een betere race pace en een sterkere prestatie neer te zetten tijdens de Belgische Grand Prix.

Conclusie
Het Hongaarse Grand Prix-weekend was een uitdagende race voor Ferrari, waarbij het team te maken kreeg met verschillende problemen die hun prestaties beïnvloedden. Het erkennen van de gemaakte fouten en het nemen van adequate maatregelen om deze in de toekomst te vermijden, is van cruciaal belang voor het team om zich te kunnen meten met de top van het Formule 1-veld. Met de Belgische Grand Prix als volgende uitdaging, is het nu aan Ferrari om te bewijzen dat ze kunnen strijden om de hoogste posities in het kampioenschap en hun prestaties kunnen verbeteren. Het team zal ongetwijfeld hard werken om een competitievere auto te presenteren en hun fans trots te maken tijdens de rest van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;