Menu
© Red Bull
Nieuws

Christian Horner Stuurt een Duidelijke Boodschap Perez na de Hongaarse GP

9 reacties | 5256x gelezen
24-07-2023 08:27

ewald | Na een teleurstellende reeks van races heeft Sergio Perez eindelijk van zich laten horen tijdens de Hongaarse Grand Prix. Zijn derde plaats op het podium heeft de druk enigszins van zijn schouders gehaald, maar Red Bull Racing's teambaas, Christian Horner, maakte duidelijk dat dit slechts het begin moet zijn van een opwaartse trend voor de Mexicaanse coureur.

Bron: Formule1nieuws

Een Moedige Prestatie
Met vijf opeenvolgende kwalificatiesessies zonder top 10-start heeft Perez ongetwijfeld een lastige periode doorgemaakt. In Budapest kwam daar echter verandering in toen hij zich kwalificeerde voor Q3 en uiteindelijk als negende op de startgrid terechtkwam. Hoewel het niet de ideale positie was voor de snelle Red Bull, gaf het Perez wel een kans om zijn ware kunnen te tonen tijdens de race.

Podium Finish
Op racedag toonde Sergio Perez zijn racevaardigheden in volle glorie. Ondanks dat hij de indrukwekkende Lando Norris niet meer kon achterhalen, wist hij een podiumplaats te bemachtigen, waarbij hij teamgenoot Max Verstappen voorbleef. Hoewel dit slechts zijn tweede podium was in de afgelopen zes races, is het duidelijk dat de Red Bull-coureur nog steeds een aanzienlijk voordeel heeft ten opzichte van andere concurrenten.

Toenemende Druk
De terugkeer van Daniel Ricciardo naar de Formule 1-grid heeft de druk op Perez verder opgevoerd. Ricciardo zal volgend seizoen uitkomen voor het zusterteam AlphaTauri en heeft er geen geheim van gemaakt dat hij interesse heeft in het stoeltje van Perez. Deze aankondiging heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de druk op de schouders van de Mexicaanse coureur, maar Perez heeft duidelijk laten zien dat hij niet zomaar aan de kant geschoven wil worden.

Horner's Oproep
Teamchef Christian Horner was vol lof over de prestatie van Perez tijdens de Hongaarse Grand Prix. Hij beschreef het als een "statement" drive en liet doorschemeren dat dit het niveau is dat hij van Perez wil zien in de komende weken en maanden. Horner prees Perez om zijn moedige inhaalacties, snelheid en strategie tijdens de race en gelooft dat deze prestatie het vertrouwen van de coureur zal vergroten.

Driver of the Day
Fans verkozen Sergio Perez tot "Driver of the Day", maar het was duidelijk dat Lando Norris, die zijn McLaren knap als tweede eindigde, niet onder de indruk was. Norris liet zijn onvrede blijken over de keuze van de fans en gaf toe dat hij een snellere auto nodig heeft om de strijd met Red Bull aan te gaan.

Conclusie
De Hongaarse Grand Prix markeerde een belangrijk keerpunt voor Sergio Perez. Met een podiumfinish en een indrukwekkende race heeft hij bewezen dat hij nog steeds een formidabele kracht is in de Formule 1. Christian Horner heeft laten weten dat hij meer van dit soort prestaties verwacht van Perez in de toekomst. Met de druk om zijn stoeltje te behouden, zal Perez ongetwijfeld alles op alles zetten om zijn waarde binnen het team te bewijzen en meer succes te behalen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;