Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko: Hierdoor kon Perez Norris niet inhalen

9 reacties | 1277x gelezen
23-07-2023 20:50

ewald | In een enerverende Grand Prix leek Sergio Perez lange tijd op weg naar een indrukwekkende tweede positie, maar in de slotfase moest hij zijn opmars staken. Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, heeft namens het team tekst en uitleg gegeven over het verloop van de race en waarom Perez uiteindelijk niet in staat was om Lando Norris aan te vallen.

Bron: Formule1nieuws

Prima race van Perez
Met een start vanaf de negende positie had Sergio Perez een uitdagende taak voor zich in de nieuwste uitvoering van de RB19. Echter, Perez liet zien dat hij zich als een ware coureur naar voren kon werken in het veld. Met vastberadenheid en vasthoudendheid beet hij zich vast in het stuur, resulterend in een aantal indrukwekkende inhaalacties. Zelfs de felbegeerde tweede plaats leek binnen handbereik te zijn gekomen.

Marbles op de banden
Maar plotseling verloor Perez snelheid en moest hij de hoop op het inhalen van Lando Norris laten varen. Helmut Marko legt in een exclusief gesprek met Sky Sport Duitsland uit waar het misging voor de Mexicaanse coureur: "Hij heeft een zeer goede race gereden, met enkele harde inhaalacties. Hij had echter de pech dat hij tijdens het inhalen van een andere coureur van de ideale racelijn moest afwijken."

Deze afwijking van de ideale lijn zorgde ervoor dat er zogenaamde "marbles" op de banden van Perez terechtkwamen. Deze rubberdeeltjes, die van de banden slijten, zorgen voor verminderde grip en prestaties van de wagen. Eenmaal aan de banden gehecht, is het moeilijk om ze volledig te verwijderen, wat resulteerde in een verminderde tractie en snelheid voor Perez.

De gemiste kans
De aanwezigheid van deze marbles op de banden beperkte het vermogen van Sergio Perez om Lando Norris aan te vallen en een mogelijke inhaalpoging te wagen. Marko benadrukte: "Anders leek hij hem ook nog aan te kunnen vallen. We weten dat hij een hele goede racer is. In de kwalificatie zagen we ook al een verbetering met zijn negende positie."

Het gebrek aan grip dat veroorzaakt werd door de marbles op zijn banden, maakte het voor Perez onmogelijk om het gevecht met Norris voort te zetten. Hierdoor moest de Mexicaan genoegen nemen met zijn positie en kon hij de tweede plek niet veiligstellen.

Perez in de WK-stand
Hoewel Max Verstappen dit seizoen al negen van de elf races heeft gewonnen, waarvan twee door Perez, heeft de Mexicaanse coureur in de WK-stand geen grote rol van betekenis kunnen spelen. Met een aanzienlijke achterstand van 109 punten op zijn teamgenoot Verstappen, lijkt het voor Perez een uitdaging om nog in de titelstrijd een rol van betekenis te spelen.

Conclusie
Sergio Perez liet tijdens de Grand Prix zien dat hij een uitstekende racer is met een vastberadenheid om vooruit te komen in het veld. Helaas belemmerden de marbles op zijn banden uiteindelijk zijn kansen om Lando Norris aan te vallen en een hogere positie te behalen. Ondanks de tegenslag blijft het Red Bull Racing-team vertrouwen houden in Perez's capaciteiten en zijn potentie om in toekomstige races opnieuw te schitteren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;