Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari gefrustreerd na teleurstellend weekend in Hongarije: "Dit is niet wat we hadden gehoopt"

9 reacties | 964x gelezen
23-07-2023 19:51

ewald | Het Italiaanse raceteam van Ferrari heeft een zwaar weekend achter de rug op de Hungaroring, waar ze teleurstellende prestaties hebben geleverd. Waar ze aan het begin van het seizoen nog meekonden vechten aan de top, lijkt het team nu terrein te verliezen. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz slaagden er tijdens de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag niet in om de strijd aan te gaan voor de felbegeerde podiumplekken.

Bron: ViaPlay

Tijdens de kwalificatie zette Leclerc zichzelf op een zesde positie, terwijl Sainz helaas slechts drie duizendsten van een seconde tekortkwam om Q3 te bereiken. Het gebrek aan snelheid werd tijdens de race niet goedgemaakt. Een trage pitstop gooide roet in het eten voor Leclerc, terwijl de bandenkeuze aan de kant van Sainz verre van optimaal was op de lange termijn. Het resultaat was een zesde en zevende positie voor de coureurs, een resultaat waar ze verre van tevreden mee waren.

Beide coureurs uitten hun ontevredenheid over de gang van zaken. Leclerc gaf aan dat hij vooral worstelde om na de extreem langzame pitstop weer op niveau te komen.

Het inhalen van Lance Stroll bleek een lastige opgave te zijn, en dit had een negatieve impact op zijn banden. Eenmaal voorbij Stroll, zat Leclerc continu op slechts 2,5 seconden achter zijn teamgenoot Sainz, wat funest was voor zijn banden. Een agressievere rijstijl bood geen oplossing en uiteindelijk eindigde hij op de zevende plek.

Ook voor Sainz verliep het weekend niet zonder moeilijkheden. Hij begon de race op zachte banden met als doel om in het begin zoveel mogelijk posities te winnen. Het plan was om de race op de harde banden af te maken, maar de verwachte moeilijkheden dienden zich snel aan. Toch was Sainz van mening dat onder deze omstandigheden een zevende en achtste plaats het maximale was wat ze konden bereiken.

Het team van Ferrari erkent dat er fouten zijn gemaakt en dat deze het eindresultaat hebben beïnvloed. Beide coureurs blikken kritisch terug op hun prestaties en op de strategische beslissingen die zijn genomen. De Italiaanse renstal zal nu alles op alles zetten om de nodige verbeteringen aan te brengen en sterker terug te komen in de volgende races.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;