Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull Racing: Sergio Perez veegt krankzinnige geruchten resoluut van tafel

9 reacties | 1088x gelezen
23-07-2023 11:46

ewald | In de wereld van de Formule 1 is niets zo onderhevig aan geruchten en speculaties als de prestaties van coureurs en hun bolides. Zo gaan er de laatste tijd enkele opvallende geruchten rond binnen het Red Bull Racing-team. Het betreft niemand minder dan Sergio Perez, de teamgenoot van de Nederlandse sensatie Max Verstappen. Er wordt gefluisterd dat Perez niet op gelijke voet staat met Verstappen, dat hij niet dezelfde steun krijgt en dat zijn bolide wellicht opzettelijk wordt verzwakt. In een openhartig gesprek met Mundo Deportivo heeft de Mexicaanse coureur deze geruchten echter resoluut van tafel geveegd en zijn visie op de situatie duidelijk uiteengezet.

Bron: Mundo Deportivo

Identieke bolides, gelijke kansen
Sergio Perez, ook wel bekend als 'Checo', reageert op een getergde maar zelfverzekerde wijze op de geruchten die de ronde doen. Hij stelt dat de bolides van hem en Max Verstappen identiek zijn aan elkaar. Als teamspeler is het in het belang van Red Bull Racing dat beide coureurs vooraan meedoen in de races. De suggestie dat zijn bolide moedwillig wordt gesaboteerd, noemt hij dan ook "krankzinnig". Perez benadrukt dat het team er volledig op is gericht om hem de beste kansen te bieden en dat er geen sprake is van enige vorm van sabotage. Hij voelt zich geliefd en gesteund binnen het team, wat een positieve invloed heeft op zijn prestaties.

Perez versus Verstappen: De uitdaging van een teamgenoot
Hoewel Sergio Perez een ervaren en getalenteerde coureur is, erkent hij ook de uitdaging die het racen naast Max Verstappen met zich meebrengt. Hij claimt dat ongeveer 90% van de coureurs niet op kan boksen tegen Verstappen, en dat het mentaal sterk zijn van essentieel belang is om naast hem te kunnen racen. Perez geeft toe dat Verstappen niet onverslaanbaar is, maar het zal zeker geen gemakkelijke taak zijn voor andere coureurs om hem te verslaan. Hij wijst erop dat kleine aanpassingen aan de auto een groot verschil kunnen maken in de prestaties van coureurs, iets wat vaak onderschat wordt door het publiek.

Het doel van Perez: Terug naar het hoogste niveau
Hoewel de prestaties van Perez in sommige recente races niet op het niveau van Verstappen waren, blijft hij vastberaden om terug te keren naar zijn topprestaties. Hij blijft kalm en focust zich op zichzelf en zijn eigen verbetering. Ondanks een mindere reeks staat hij nog steeds op een bewonderenswaardige tweede plaats in het wereldkampioenschap. Dit toont aan hoe sterk hij aan het seizoen begon en hoeveel potentieel hij heeft om opnieuw op dat niveau te komen.

Conclusie: Een gemotiveerde Perez binnen Red Bull Racing
De geruchten en speculaties rondom de prestaties van Sergio Perez binnen het Red Bull Racing-team zijn ongegrond, aldus de coureur zelf. Hij benadrukt dat hij dezelfde kansen en ondersteuning krijgt als zijn getalenteerde teamgenoot Max Verstappen. Hoewel hij Verstappen als een geduchte tegenstander beschouwt, is hij vastberaden om zijn eigen prestaties te verbeteren en terug te keren naar het hoogste niveau. Het team van Red Bull Racing heeft met Perez een gemotiveerde en ervaren coureur in huis, die zich blijft inzetten om samen met Verstappen vooraan mee te strijden en het team naar succes te leiden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;