Menu
© Red Bull
Nieuws

Mogelijke Oorzaak van Mindere Red Bull-prestaties in Formule 1

9 reacties | 1183x gelezen
23-07-2023 01:23

ewald | In de afgelopen Grands Prix hebben zowel Fernando Alonso van Aston Martin als Max Verstappen van Red Bull Racing niet de prestaties kunnen leveren die we van hen gewend zijn. Het lijkt erop dat beide teams geraakt zijn door een recente wijziging in de Formule 1, en Alonso heeft een opvallende mogelijke oorzaak voor deze terugval onthuld.

Bron: Formule1nieuws

Nieuwe Pirelli-banden
Een belangrijke verandering in de Formule 1 is de introductie van de nieuwe Pirelli-banden. Deze banden werden voor het eerst gebruikt tijdens de race op Silverstone.

De bandenleverancier zag zich genoodzaakt om deze banden al in te zetten vanwege de toenemende downforce-niveaus van de moderne Formule 1-auto's. Alonso vermoedt dat deze nieuwe banden een grote impact hebben gehad op de prestaties van zowel Red Bull Racing als Aston Martin.

Gevolgen voor Red Bull Racing
Red Bull Racing, dat eerder dominant was en vaak als eerste en tweede eindigde in kwalificaties en races, lijkt sinds de introductie van de nieuwe banden te worstelen. Max Verstappen heeft bijvoorbeeld zijn pole position niet weten te behouden tijdens het raceweekend op Silverstone. Ook tijdens de race kon Verstappen niet zo overtuigend naar de zege rijden als aan het begin van het seizoen. Hij had het moeilijk met Lando Norris van McLaren, wat voorheen niet vaak voorkwam.

Aston Martin en Fernando Alonso
Fernando Alonso heeft als coureur van Aston Martin ook een duidelijke terugval ervaren sinds de nieuwe Pirelli-banden werden geïntroduceerd. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië eindigde hij op de zevende plaats, en in Hongarije kwalificeerde hij zich als achtste. Dit zijn niet de gewenste resultaten voor Alonso en het team.

Impact op de auto's
Alonso geeft aan dat hij het verschil kan voelen in zijn auto door de nieuwe banden. Hij verklaart dat de auto anders aanvoelt en dat het soms moeilijk is om neutraal te blijven. Het lijkt erop dat de verandering in de banden van invloed is op de manier waarop de auto's presteren en reageren op het circuit.

Externe verklaringen of realiteit?
Sommigen kunnen zich afvragen of Alonso op zoek is naar externe verklaringen voor de terugval van Aston Martin, maar hij geeft aan dat het een combinatie is van zijn gevoel in de auto en de tijden. Hij erkent dat Aston Martin niet zo veel vooruitgang heeft geboekt als hun voornaamste concurrenten, die vaak met nieuwe onderdelen komen. Hierdoor hebben ze mogelijk een achterstand opgelopen ten opzichte van Red Bull Racing.

Terugblik op prestaties
Alonso blikt terug op de prestaties van Red Bull Racing en merkt op dat ze sinds Silverstone duidelijk performance hebben verloren. Voorheen waren ze vrijwel altijd de snelsten tijdens trainingen en kwalificaties, maar dat was nu niet meer het geval. De nieuwe banden lijken dus een aanzienlijke impact te hebben op de prestaties van de teams.

Conclusie
Het lijkt erop dat de introductie van de nieuwe Pirelli-banden een cruciale rol heeft gespeeld in de recente terugval van zowel Red Bull Racing als Aston Martin. Fernando Alonso heeft opgemerkt dat beide teams geraakt zijn door deze verandering in de Formule 1, wat heeft geleid tot mindere prestaties op het circuit. Het is nu aan de teams om te werken aan verbeteringen en aanpassingen om hun competitieve positie te herstellen en weer vooraan in het veld te kunnen strijden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;