Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Formidabele Prestatie van Alfa Romeo: Leclerc Verbaasd Over Simulatie Snelheid

9 reacties | 1163x gelezen
22-07-2023 22:01

ewald | In een opmerkelijke onthulling heeft Charles Leclerc, de coureur van het Ferrari Formula 1-team, toegegeven dat hij in eerste instantie dacht dat het een vergissing was toen de simulaties van zijn team de mogelijke kwalificatiesnelheid van Alfa Romeo in Hongarije signaleerden. Zhou Guanyu wist indruk te maken door zich als vijfde te kwalificeren voor Alfa Romeo op de Hungaroring, met Leclerc in de Ferrari op de vierde plaats, gescheiden van zijn teamgenoot Valtteri Bottas. De teamgenoot van Leclerc, Carlos Sainz, slaagde er echter niet in om Q3 te bereiken en eindigde de Q2-sessie op de elfde plaats, slechts 0.002 seconden tekortkomend.

Bron: Formule1nieuws

"Onze concurrenten verbazen ons elk weekend opnieuw," merkte Leclerc op. "Het is buitengewoon lastig om van kwalificatie naar de race, van het ene circuit naar het andere, het tempo van anderen te voorspellen. Ik had niet verwacht dat er morgen een Alfa Romeo voor mij zou staan, dus ik weet niet hoe ze het in de race zullen doen."

Hij voegde eraan toe dat hij aanvankelijk twijfels had over de simulaties van Alfa Romeo, die de sterke prestaties van het team voorspelden. "Gisteren toonde het team me de simulaties van wat we denken dat ze zullen presteren, en eerlijk gezegd waren ze goed, de simulaties voor vandaag," zei Leclerc. "Maar gisteren dacht ik, 'er zou iets mis kunnen zijn en het zou een vergissing kunnen zijn,' en ze hebben me vandaag het tegendeel bewezen omdat het team het verwachtte."

Alfa Romeo's opmerkelijke vormstijging heeft de paddock verrast en Leclerc benadrukte dat het moeilijk is om deze plotselinge veranderingen in prestaties te begrijpen. "Het is zeer moeilijk te begrijpen," zei hij. "Ik heb het nog niet gecontroleerd, maar ik geloof niet dat ze voor dit weekend veel grote upgrades hebben gehad. Desondanks zien we dat iedereen van het ene weekend op het andere verandert, soms worstelend en dan weer razendsnel."

Sainz, die het moeilijk had in Q2, wees op een "vreemd" gevoel met de medium banden als oorzaak van zijn problemen. "Het hele weekend heb ik me wat vreemd gevoeld met die medium compound," zei de Spanjaard. "Telkens wanneer ik ermee reed, worstelden we enorm in sector één om de banden op temperatuur te krijgen. Het was zelfs moeilijker dan met de harde banden."

Wat betreft de snelheid van enkele concurrenten, merkte Sainz op: "McLaren, Alfa Romeo, ze zijn allemaal snel hier dit weekend. We moeten analyseren of het te maken heeft met het circuit of dat we gewoon moeite hebben met het afstellen van de auto en het voorbereiden van de banden. In alle omstandigheden zijn we niet in staat geweest om in de top vier of top vijf te eindigen, zoals we zouden moeten of zoals we gewend waren."

Deze recente prestatie van Alfa Romeo onderstreept hun voortdurende vooruitgang in het Formule 1-seizoen, en het team van Ferrari staat voor de uitdaging om hun concurrenten beter te begrijpen en hun eigen prestaties te verbeteren.

Het is duidelijk dat Alfa Romeo een serieuze mededinger is geworden en hun succesvolle simulaties voorafgaand aan de race tonen aan dat ze de potentie hebben om in de voorhoede van het veld te strijden. Met elke race brengt Alfa Romeo een sterkere prestatie en dit vraagt om intensievere analyse en voorbereiding van hun rivalen om hun opmars een halt toe te roepen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;