Menu
© Pirelli
Nieuws

Fernando Alonso blikt tevreden terug op een natte eerste dag in Hongarije: "Het maximale eruit gehaald"

9 reacties | 936x gelezen
22-07-2023 11:25

ewald | De eerste vrije training op de Hungaroring in Hongarije was een natte bedoening voor alle coureurs, waaronder Fernando Alonso. De Spanjaard kon niet zoveel rondes rijden als gehoopt, maar wist desondanks een positieve prestatie neer te zetten. Als toegewijde Formule 1 en autosport nieuwsbron hebben we alle details van Alonso's dag op een rij gezet.

Bron: Formule1nieuws

Een regenachtige start
Op de vrijdag begon de dag met regenachtig weer op de Hungaroring. De eerste vrije training werd hierdoor geteisterd en coureurs moesten hun strategieën aanpassen aan de verraderlijke omstandigheden. Ook voor Fernando Alonso van het Aston Martin Team verliep de ochtendsessie niet zoals gehoopt. Hij kon slechts acht ronden rijden, wat duidelijk een teleurstelling was voor de ervaren coureur.

Positieve resultaten in de tweede training
De tweede vrije training bood echter een kans voor Alonso om zich te herpakken. Ondanks de uitdagende omstandigheden, wist hij zich te handhaven in de top 10. Na afloop van de training gaf Alonso aan dat het een wisselende dag was met regen en wind, maar dat het voor alle coureurs gelijkwaardig was. Hij en zijn team verloren kostbare tijd tijdens VT1, maar slaagden erin om VT2 te benutten en waardevolle gegevens te verzamelen.

Alonso gaf aan dat de verzamelde data van onschatbare waarde zou zijn voor de voorbereiding op de raceomstandigheden. Dit is cruciaal, gezien de onvoorspelbaarheid van het weer tijdens de Grand Prix. De ervaren coureur toonde zich tevreden met de resultaten en was optimistisch over de kwalificaties op zaterdag, mits de omstandigheden dan droger zouden zijn.

Vooruitblik naar de kwalificaties
Met de eerste trainingsdag achter de rug, kijkt het team van Alonso vol verwachting uit naar de kwalificaties op zaterdag. Hoewel de weersomstandigheden onvoorspelbaar kunnen zijn, blijft het team positief en hoopvol dat ze hun snelheid en prestaties kunnen optimaliseren tijdens de kwalificatiesessies.

Alonso benadrukte dat het cruciaal zou zijn om onder droge omstandigheden te rijden, aangezien dit een meer representatief beeld zou geven van de ware potentie van de wagens. Met het verzamelde data kunnen ze hun strategieën verder aanscherpen en zich voorbereiden op een spannende race op zondag.

Conclusie
Fernando Alonso blikt terug op een uitdagende eerste trainingsdag in Hongarije, waar regen de sessies bemoeilijkte. Ondanks de beperkte rijtijd in VT1, slaagde Alonso erin om waardevolle gegevens te vergaren tijdens VT2. Hij is tevreden met de prestaties tot nu toe en kijkt optimistisch uit naar de kwalificaties en de race op zondag.

Als autosport enthousiastelingen blijven wij het Aston Martin Team op de voet volgen. We wensen Fernando Alonso en het hele team veel succes in de komende sessies en hopen op een spannende en competitieve Grand Prix in Hongarije.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;