Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes-coureurs Hamilton en Russell onzeker na vrijdagtraining in Hongarije

9 reacties | 934x gelezen
22-07-2023 10:55

ewald | De vrijdag van de Grand Prix van Hongarije bracht weinig vertrouwen voor Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell. Tijdens de tweede vrije training eindigde Hamilton op een teleurstellende zestiende plek, terwijl Russell zelfs als laatste eindigde. Beide coureurs kampten met een gebrek aan grip en balans in hun W14-bolides.

Bron: Formule 1

Hamilton worstelt met de afstelling
Voor Lewis Hamilton voelde het rijden op de Hungaroring niet goed aan. Hij beschreef het gevoel achter het stuur als het slechtst mogelijk. Ondanks dat hij slechts één set medium banden gebruikte tijdens de tweede oefensessie, kon de zevenvoudig wereldkampioen geen snelheid vinden. Hamilton liet weten: "Het voelde alsof de auto op zijn slechtst was. Maar we gaan aan de afstelling werken en kunnen het zaterdag hopelijk, net als vorig jaar, omdraaien. Ook toen voelde het aan het begin vreselijk aan."

Russell positiever gestemd, maar ook niet tevreden
George Russell, vorig jaar nog pole-position winnaar voor de Grand Prix van Hongarije, toonde zich iets positiever dan zijn teamgenoot Hamilton. Hij legde uit dat het team een ander programma had gevolgd en slechts één set banden had gebruikt gedurende de hele tweede vrije training. Dit verklaarde zijn trage rondetijden. Russell benadrukte echter dat er nog veel werk aan de winkel was en dat er verbeteringen nodig waren: "Het gevoel was eigenlijk niet al te slecht, maar we moeten ons wel verbeteren. We worstelen een beetje qua algehele grip. We hebben de banden nog niet in het juiste venster, zowel met weinig als met veel brandstof in de wagen. We moeten uitvinden waarom dat zo was."

Zaterdag en zondag bieden hoop
Ondanks de teleurstellende vrijdag, kijken zowel Hamilton als Russell hoopvol naar de rest van het weekend. Ze weten uit ervaring dat het team vaak progressie boekt gedurende de zaterdag en de zondag. Russell merkte op: "De zaterdag en zondag zijn vervolgens vaak beter. We leren altijd bij en werken aan verbeteringen, zoals het hoort."

Op zoek naar een competitieve afstelling
Het Mercedes-team zal nu alles in het werk stellen om de afstelling van hun bolides te optimaliseren voor de kwalificatie en de race. Een goede afstelling kan het verschil maken tussen succes en teleurstelling op het bochtige en uitdagende Hongaroring-circuit.

Concurrentie scherp in de gaten houden
Terwijl Mercedes zijn zaken op orde probeert te krijgen, moeten ze ook de concurrentie in de gaten houden. Max Verstappen, de huidige kampioenschapsleider, zal ongetwijfeld sterk voor de dag komen en proberen zijn voorsprong in het klassement verder uit te breiden.

Conclusie
De vrijdagtraining op de Hungaroring was voor Mercedes-coureurs Hamilton en Russell een teleurstellende ervaring. Beide rijders kampten met grip- en afstellingsproblemen, wat resulteerde in matige rondetijden. Het team zal nu gefocust werken aan verbeteringen om competitief te kunnen strijden tijdens de kwalificatie en de race. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor het Mercedes-team om zich voor te bereiden op een spannende Grand Prix van Hongarije.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;