Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari-coureur Charles Leclerc opent sterk in tweede vrije training

9 reacties | 952x gelezen
22-07-2023 10:47

ewald | In de recente Formule 1 Grand Prix van Hongarije heeft Ferrari-coureur Charles Leclerc een indrukwekkende prestatie neergezet in de tweede vrije training. Leclerc wist de snelste tijd te noteren en toonde daarmee de potentie van het team. Ondanks zijn optimisme blijft Leclerc bescheiden en benadrukt hij dat de uiteindelijke resultaten nog niet vaststaan. Hij hoopt echter wel mee te kunnen strijden om een plaats op de voorste startrijen.

Bron: Formule 1

Leclerc blikt terug op de trainingen en benadrukt dat het lastig is om conclusies te trekken uit de prestaties van vandaag, vooral omdat dit het eerste weekend is onder het nieuwe kwalificatieformat. Alle teams zijn bezig met het uitproberen van verschillende strategieën en aanpassingen. Het geeft een element van spanning aan de kwalificatie, omdat niemand precies weet waar hij staat ten opzichte van de concurrentie.

Ferrari is vastberaden om hun prestaties te verbeteren en Leclerc is optimistisch over de potentie van de auto. Hij erkent dat er nog ruimte is voor verbetering, vooral in bepaalde bochten waar hij niet volledig zelfverzekerd was. Het team weet echter duidelijk waar er aan gewerkt moet worden en gelooft dat ze een competitief resultaat kunnen neerzetten tijdens de race.

Het hoofdthema dat in de interviews naar voren komt, is de concurrentie met Red Bull Racing. Ferrari heeft nog steeds veel respect voor de kracht van Red Bull en gelooft dat ze momenteel nog steeds het sterkste team zijn. Leclerc wijst erop dat Red Bull waarschijnlijk niet eens al hun krachten hebben laten zien, omdat ze vermoedelijk slechts één set banden hebben gebruikt tijdens de tweede vrije training. De verwachting is dat Red Bull opnieuw een serieuze uitdager zal zijn voor de overwinning.

Carlos Sainz, de teamgenoot van Leclerc, sluit zich aan bij de ambities van het team en streeft ernaar om op de eerste twee startrijen te staan. Echter, hij erkent dat het geen gemakkelijke taak zal zijn, met sterke concurrentie van McLaren, Aston Martin en Mercedes. Bovendien zijn de twee Red Bull-coureurs, Max Verstappen en Sergio Perez, normaal gesproken sterk in de kwalificaties en staan ze vaak vooraan in de startopstelling.

Ferrari toont echter veerkracht en vastberadenheid om zichzelf te verbeteren en de concurrentie aan te gaan. Het team blijft gefocust op hun eigen progressie en is zich bewust van de gebieden waar verbetering mogelijk is. Het belooft een spannende en uitdagende race te worden, waarbij Ferrari vastbesloten is om een goede positie te behalen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;