Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton over waarom hij Max Verstappen niet kan verslaan

9 reacties | 1158x gelezen
21-07-2023 19:55

ewald | In de aanloop naar de Hongaarse Grand Prix van dit weekend heeft Lewis Hamilton toegegeven dat zijn "rijvaardigheid" niet voldoende is om het aanzienlijke verschil van Mercedes met Red Bull te overbruggen. De Silver Arrows hebben het sinds de invoering van de nieuwe aerodynamische regels moeilijk gehad, terwijl Red Bull floreerde. Gelukkig lijken de zaken voor Mercedes te verbeteren sinds ze hun nieuwe concept hebben geïntroduceerd. Bij de Monaco Grand Prix hebben de Duitsers hun 'nul-sidepod'-filosofie laten varen en een benadering aangenomen die meer lijkt op die van Red Bull. Sindsdien heeft Hamilton drie keer op het podium gestaan met de nieuwe W14-conceptauto.

Bron: Formule1nieuws

Hoewel het nieuwe concept van Mercedes een enorme upgrade was, zijn ze nog steeds nergens in de buurt van Red Bull, omdat het ontwikkelen van deze nieuwe complexe auto's een langdurig proces is. Hamilton legde uit: "Hetgeen wat we niet kunnen zien, is de luchtstroom door de hele auto. In de windtunnel zijn er beperkingen, er is slechts een bepaalde mate waarin je de auto kunt aanpassen.

We maken gebruik van simulaties en nieuwe regels hebben ons gedwongen om nieuwe tools te ontwikkelen om de stromingsstructuren onder de auto te begrijpen. De draaikolken en luchtwervelingen zouden je verbazen als je zou zien wat er onder de auto gebeurt; het is heel anders dan bij vorige generaties auto's. Het kost gewoon tijd om hiermee om te gaan."

Hamilton staat bekend als de meest succesvolle coureur op de Hungaroring, met maar liefst acht overwinningen op zijn naam. Een negende overwinning lijkt dit weekend echter niet waarschijnlijk, gezien het feit dat Mercedes niet zo sterk is als Red Bull. Desalniettemin is Hamilton hoopvol dat de Silver Arrows "dichterbij" de Oostenrijkers zullen zijn, aangezien hij niet alleen dol is op het circuit, maar het ook een goede locatie voor het team was in het vorige seizoen.

"Ik vertrouw altijd op mijn rijvaardigheid om het tekort goed te maken, maar het is op veel plaatsen uiteindelijk niet voldoende gebleken," aldus Hamilton. "Maar dit is een sterk circuit voor mij en ik denk dat het vorig jaar ook een sterk circuit voor ons was. Als je naar de laatste race kijkt, lijken we gelijk te zijn aan Max tot aan bocht 13 in de kwalificatie. En daarna verliezen we gewoon prestaties bij hoge snelheden. Dus gezien het feit dat deze baan meer medium en lage snelheden heeft, hoop ik dat het dichterbij zal zijn."

Hamiltons uitspraken laten zien dat de strijd om de toppositie in de Formule 1 niet alleen afhangt van de vaardigheden van de coureurs, maar ook van de voortdurende ontwikkeling van de auto's. Red Bull heeft een voorsprong gekregen met hun innovatieve benadering van de aerodynamica, en het kost tijd voor Mercedes om zich aan te passen aan deze nieuwe regels en concepten.

Max Verstappen en zijn dominante vorm
Terwijl Hamilton en Mercedes vechten om de kloof met Red Bull te dichten, heeft Max Verstappen een indrukwekkende en dominante vorm laten zien. De jonge Nederlander heeft laten zien dat hij niet alleen snel is, maar ook uiterst consistent en in staat om het maximale uit zijn auto te halen. Met zijn recente overwinningen heeft Verstappen zijn positie als een serieuze titelkandidaat versterkt.

De uitdaging op de Hungaroring
De Hungaroring staat bekend om zijn bochtige en technische karakter, wat betekent dat de prestaties in de bochten van cruciaal belang zijn. Red Bull lijkt momenteel het voordeel te hebben in deze omstandigheden, gezien hun recente successen. Echter, het weer kan ook een factor zijn op deze baan, omdat de Hongaarse GP vaak wordt gekenmerkt door onvoorspelbare regenbuien, wat de dynamiek van de race drastisch kan veranderen.

Conclusie
Terwijl Lewis Hamilton en Mercedes proberen om het gat met Red Bull te dichten, is het duidelijk dat de Formule 1 een sport is die draait om constante evolutie en innovatie. De concurrentie tussen de teams is hevig en elke kleine verbetering kan het verschil maken tussen winst en verlies. De Hungaroring belooft een spannend strijdtoneel te worden voor de topcoureurs van de Formule 1, waarbij Max Verstappen momenteel de te kloppen man is. Maar met Hamiltons vastberadenheid en Mercedes' doorzettingsvermogen, kan de race in Hongarije een keerpunt zijn in het kampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;