Menu
© Mercedes
Nieuws

George Russell mikt op opeenvolgende poleposities tijdens de Hongaarse GP

9 reacties | 973x gelezen
21-07-2023 13:20

ewald | In de wereld van de Formule 1 heeft George Russell al één polepositie en één overwinning op zijn naam staan. Dit weekend tijdens de Hongaarse Grand Prix heeft hij zijn zinnen gezet op een opeenvolgende polepositie, twaalf maanden nadat hij voor het eerst de eerste startpositie veroverde.

Bron: Formule1nieuws

Vorig seizoen versloeg Russell de regerend wereldkampioen Max Verstappen en beide Ferrari-coureurs om de polepositie te veroveren op de Hungaroring. Het was zijn eerste keer dat hij de snelste was in de kwalificatie op het hoogste niveau van de autosport. In de race eindigde hij op een indrukwekkende derde plaats, nadat Sergio Perez werd geëlimineerd in Q2 en Verstappen te maken kreeg met problemen aan zijn auto.

Terugblik op vorig seizoen
Tijdens de vorige editie van de Hongaarse GP werd George Russell op zondag verslagen door Verstappen en Lewis Hamilton, die respectievelijk als eerste en tweede eindigden. Hoewel de 25-jarige coureur dit keer opnieuw streeft naar een opeenvolgende polepositie op de Hongaarse baan, wordt dit niet als waarschijnlijk beschouwd.

Verstappen is opnieuw de duidelijke favoriet voor de eerste startpositie op zaterdag, wat zijn zesde opeenvolgende polepositie van dit seizoen zou zijn. Als hij opnieuw zegeviert in de race op zondag, zou hij maar liefst zeven opeenvolgende overwinningen behalen.

Podium als realistisch doel
Toch kan George Russell optimistisch zijn over een podiumplaats, gezien de hoge verwachtingen van Mercedes voor hun nieuwe voorvleugel. Tijdens de Britse Grand Prix introduceerden de Zilverpijlen een nieuwe voorvleugel die uitstekend presteerde in de langzamere bochten.

Aangezien de Hungaroring voornamelijk uit langzame bochten bestaat, zijn de verwachtingen binnen het team positief dat de W14 goed zal presteren. Het verslaan van Red Bull Racing lijkt echter nog steeds een flinke uitdaging te zijn, aangezien de RB19 onverslaanbaar is op alle circuits, ongeacht de omstandigheden.

Vooruitblik op het raceweekend
Desalniettemin heeft George Russell hoge verwachtingen van het komende raceweekend en is hij vastberaden om verder te blijven groeien. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het weekend verklaarde hij: "Ik zal er zeker voor gaan. Ik kijk ernaar uit om te zien wat het weekend gaat brengen. Het zijn interessante races geweest, met een goede prestatie in Oostenrijk en sterke resultaten in Silverstone. We blijven vooruitgang boeken en zijn zeer gefocust om onszelf te blijven verbeteren. We bevinden ons in een goede positie, maar we moeten proberen om onze concurrenten voor te blijven."

Het belooft dus een spannend weekend te worden tijdens de Hongaarse Grand Prix, met George Russell als een van de grote kanshebbers voor een uitstekende prestatie. Zal hij erin slagen om opnieuw de polepositie te veroveren en deze keer zijn eerste Formule 1-overwinning te behalen? De verwachtingen zijn hooggespannen, maar in de Formule 1 is niets zeker en blijft elke race vol verrassingen zitten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;