Menu
© Haas F1
Nieuws

Guenther Steiner deelt update over contract van Nico Hulkenberg

9 reacties | 1009x gelezen
21-07-2023 11:11

ewald | Voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije van dit weekend heeft Guenther Steiner, de teambaas van Haas, bevestigd dat er in de "komende weken" gewerkt zal worden aan een nieuw contract voor Nico Hulkenberg. De Duitse coureur is dit seizoen teruggekeerd op de grid na drie seizoenen aan de zijlijn te hebben gestaan, en heeft sindsdien indrukwekkende prestaties geleverd. Zijn snelheid tijdens de kwalificaties is opvallend, aangezien hij evenveel keren als Sergio Perez van Red Bull Racing tot Q3 is doorgedrongen. Ondanks de uitdagingen waarmee het Amerikaanse team in het algemeen te maken heeft gehad, heeft Hulkenberg toch negen punten weten te behalen voor het team.

Bron: Formule1nieuws

Met teameigenaar Gene Haas die dit weekend aanwezig zal zijn op de Hungaroring, onthulde Steiner dat het nieuwe contract "zo snel mogelijk" zal worden aangekondigd. "We zullen er zeker de komende weken aan werken," zei Steiner. "Meneer Haas komt ook naar Hongarije en Spa, en we vinden het altijd fijn om deze gesprekken in persoon te voeren. We hebben er natuurlijk al over gesproken, maar de uiteindelijke beslissing neemt niet lang in beslag. Het is prettiger om het persoonlijk te doen in plaats van via de telefoon of via een videoconferentie. Hij komt daarheen, en hopelijk kunnen we het zo snel mogelijk aankondigen."

Voordat Hulkenberg in 2023 naar Haas verhuisde, vervulde hij de rol van reservebestuurder bij Aston Martin. Het feit dat Haas de Duitse coureur aantrok, wekte enige verbazing gezien de lange periode dat hij afwezig was geweest van de grid. Hulkenberg heeft echter geen tekenen van roest laten zien en zijn directe impact heeft Steiner verrast. "Ik wist dat hij goed was, maar ik verwachtte niet dat hij meteen weer in vorm zou zijn," zei Steiner. "Omdat hij drie jaar lang geen reguliere coureur was geweest.
Ik dacht dat hij wat tijd nodig zou hebben, maar hij kwam terug en het werkte meteen. We wisten allemaal dat hij zo goed was. Maar we wisten niet dat hij zo snel kon terugkomen. Maar hij heeft het voor elkaar gekregen."

Steiner ging verder in op hoe goed Hulkenberg zich heeft aangepast aan het team, waarbij de coureur ook een "goede relatie" heeft met de Italiaan. "Hij voelt zich op zijn gemak. We hebben een goede relatie. En niet alleen met mij, maar met het hele team," vervolgde Steiner. "Hij ziet dat we misschien klein zijn, maar ik betrek hem bij alles wat we doen, ook bij de technische aspecten, omdat ik weet dat hij veel ervaring heeft. Ik geloof altijd dat wanneer je het hoort van de persoon die daadwerkelijk de problemen ervaart, zowel binnen als buiten de auto, zij het het beste kunnen uitleggen. Als het via vijf verschillende mensen komt, gaat er altijd iets verloren en kunnen er dingen worden toegevoegd, dus het staat altijd open voor interpretatie."

Een opmerkelijke terugkeer
Het is zonder twijfel een opmerkelijke terugkeer van Nico Hulkenberg in de Formule 1. Na drie seizoenen aan de zijlijn te hebben gestaan, was er enige scepsis over hoe goed hij zich zou aanpassen aan de competitie. Maar Hulkenberg heeft alle twijfels weggenomen door zijn uitstekende prestaties en constante aanwezigheid in Q3. Zijn snelheid en consistentie hebben hem in staat gesteld om waardevolle punten te behalen voor het Haas F1 Team, ondanks de uitdagingen waarmee het team te maken heeft gehad.

Een veelbelovende toekomst
Met de bevestiging dat er aan een nieuw contract wordt gewerkt, lijkt de toekomst van Hulkenberg bij Haas veelbelovend. Zijn samenwerking met het team en de positieve relatie met teambaas Guenther Steiner hebben hem in staat gesteld om zijn volledige potentieel te benutten. De Duitse coureur heeft bewezen dat hij een waardevolle aanwinst is voor het team, zowel op als naast de baan.

De rol van Haas in de Formule 1
Het Haas F1 Team heeft een unieke positie in de Formule 1. Als een onafhankelijk team met een Amerikaanse identiteit heeft Haas een andere benadering van de sport. De samenwerking met Ferrari als technische partner heeft het team in staat gesteld om competitief te zijn en waardevolle ervaring op te doen. De keuze om Hulkenberg aan te trekken getuigt van het vertrouwen dat het team heeft in zijn capaciteiten en vaardigheden.

Conclusie
Met de aankondiging van een nieuw contract in het vooruitzicht kan Nico Hulkenberg met vertrouwen naar de toekomst kijken. Zijn indrukwekkende prestaties hebben de Formule 1-wereld verrast en bewezen dat hij nog steeds een topcoureur is. Het Haas F1 Team heeft met Hulkenberg een waardevolle troef in handen, en het is duidelijk dat zijn rol binnen het team van groot belang is voor het behalen van succes in de competitieve wereld van de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;