Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull Racing en Max Verstappen kunnen bizar F1-record uit 1988 verbreken

9 reacties | 1484x gelezen
21-07-2023 11:03

ewald | Red Bull Racing en Max Verstappen staan voor een historische kans in de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van Hongarije hebben ze de mogelijkheid om een bizar record uit 1988 te verbreken. Het betreft het record voor de meest achtereenvolgende overwinningen in één seizoen. Momenteel delen ze dit record met het legendarische McLaren-team, maar als ze tijdens de komende race weten te winnen, zullen ze de geschiedenisboeken herschrijven.

Bron: Formule1nieuws

McLaren's indrukwekkende record
Het record waar we het over hebben, dateert uit 1988 en stond al 35 jaar onbetwist op naam van McLaren. Destijds behaalde McLaren elf opeenvolgende overwinningen tussen de Grand Prix van Brazilië en de Grand Prix van België. Een prestatie van formaat die destijds werd neergezet door de Britse formatie. Maar nu, in het huidige Formule 1-seizoen, heeft Red Bull Racing zich op gelijke hoogte weten te brengen met deze prestatie.

Red Bull Racing op gelijke hoogte
Het seizoen van 2023 is voor Red Bull Racing een ware triomftocht geweest. Met Max Verstappen en Sergio Pérez achter het stuur hebben ze alle tien races tot nu toe weten te winnen, waaronder ook de afsluitende Grand Prix van Abu Dhabi van het voorgaande jaar. Hierdoor hebben ze het record van McLaren kunnen evenaren. Beide teams hebben nu elf opeenvolgende overwinningen op hun naam staan, en Hongarije biedt de gelegenheid om dit record te doorbreken.

Verstappen's focus op de race
Op de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije toont Max Verstappen zich echter nuchter en gefocust. Gevraagd naar het mogelijke record, geeft de 25-jarige Limburger aan dat hij er niet te veel bij stilstaat. Zijn focus ligt op het leveren van een uitstekende prestatie tijdens het weekend. "Ik weet het niet. Ik denk daar oprecht niet echt over na, uiteindelijk ben ik hier gewoon om een goed weekend te hebben. Natuurlijk ga ik proberen te winnen, maar ik ga dit weekend niet in met het idee dat we twaalf races op rij zouden kunnen winnen. Dus ja. Als we winnen betekent het natuurlijk dat we dat record verbreken, maar het is belangrijker dat we winnen."

Verstappen's indrukwekkende records
Hoewel Max Verstappen zich niet te veel bezighoudt met statistieken, heeft hij in zijn nog jonge carrière al enkele indrukwekkende records op zijn naam staan. Zo is het record voor meest achtereenvolgende overwinningen bij de coureurs momenteel in handen van Sebastian Vettel met negen opeenvolgende zeges, destijds behaald in dienst van Red Bull Racing in 2013. Max Verstappen staat momenteel op zes opeenvolgende overwinningen, waarmee hij in de voetsporen van grootheden treedt.

Klaar voor de uitdaging
Het is duidelijk dat het Red Bull Racing-team en Max Verstappen klaar zijn voor de uitdaging die voor hen ligt. Met een bolide die in topvorm verkeert en een coureur die in de bloei van zijn carrière is, zijn alle ingrediënten aanwezig om geschiedenis te schrijven. Het moment is aangebroken waarop ze het McLaren-record kunnen overtreffen en hun plek in de Formule 1-geschiedenis kunnen veiligstellen.

Conclusie
Met de Grand Prix van Hongarije in het vooruitzicht, staan Red Bull Racing en Max Verstappen op het punt een bizar F1-record uit 1988 te verbreken. Het record voor de meest achtereenvolgende overwinningen in één seizoen is momenteel in handen van McLaren, maar Red Bull Racing heeft dit seizoen laten zien dat ze ook tot grootse prestaties in staat zijn. Met een gefocuste Verstappen achter het stuur en een team dat in topvorm verkeert, zijn alle ogen gericht op de race in Hongarije. Het belooft een enerverend weekend te worden waarin geschiedenis kan worden geschreven.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;