Menu
© Pirelli
Nieuws

Lando Norris uit kritiek op prestaties van McLaren-auto

1 reactie | 891x gelezen
21-07-2023 09:53

ewald | In de aanloop naar de Hongaarse Grand Prix heeft Lando Norris zijn kritiek geuit op de huidige prestaties van de McLaren-auto. Ondanks recente upgrades aan de MCL60, blijft de wagen ver verwijderd van het type auto waar Norris optimaal in kan rijden. In een exclusief interview met ons team heeft de jonge coureur zijn ongenoegen geuit over het feit dat de auto niet aansluit bij zijn rijstijl en sterke punten. Norris onthulde dat de handling van de auto is veranderd door de updates, waardoor hij gedwongen wordt in een compromitterende manier te rijden.

Bron: Formule1nieuws

Ongemakkelijke rijervaring
Volgens Norris vereist de huidige McLaren een rijstijl die niet overeenkomt met zijn voorkeuren. Hij benadrukt dat de auto niet toelaat om de bochten te nemen zoals hij dat wil. Hij wil graag de bochten in met een minimale snelheid en een U-vormige bocht maken, waarbij hij het momentum hoog houdt. Echter, de auto dwingt hem om meer als een V te rijden, waarbij hij iets later remt, maar de minimale snelheid lager is en hij iets vroeger op het gas moet. Dit leidt tot een ongemakkelijke rijervaring, aangezien het niet overeenkomt met zijn natuurlijke rijstijl en voorkeuren.

Gebrek aan veelzijdigheid
Een ander probleem dat Norris noemt, is het gebrek aan veelzijdigheid van de McLaren-auto. Hij legt uit dat de auto voornamelijk goed is in rechtuit rijden en remmen, vooral bij natte omstandigheden. Dit verklaart de goede prestaties van het team in races waar remmen cruciaal zijn, zoals Monaco. Echter, in bochtige circuits, zoals het Hongaroring-circuit, waar langzame bochten de boventoon voeren, blijkt de auto minder competitief te zijn.

Verwachtingen voor de Hongaarse Grand Prix
Ondanks de recente successen van McLaren op circuits als Silverstone en Oostenrijk, is Norris voorzichtig met zijn verwachtingen voor de Hongaarse GP. Hij gelooft niet dat het team hetzelfde niveau van prestaties zal kunnen behouden op het Hongaarse circuit vanwege de verschillen in baankarakteristieken. Norris verwacht dat McLaren het moeilijker zal hebben in de langzame bochten van de Hungaroring en dat het team niet hetzelfde tempo zal kunnen vasthouden als op de voorgaande circuits.

Toekomstperspectief
Met het oog op de komende races erkent Norris dat het aanpassingsvermogen van een coureur van cruciaal belang is. De constant evoluerende aard van de Formule 1 vereist dat coureurs zich voortdurend aanpassen aan veranderingen in de auto's en circuits. Norris is vastberaden om zich aan te passen aan de huidige situatie en de uitdagingen die de McLaren-auto met zich meebrengt te overwinnen. Hij hoopt echter op verbeteringen en dat de auto in de toekomst beter zal aansluiten bij zijn rijstijl en sterke punten.

Conclusie
Hoewel Lando Norris met enige frustratie spreekt over de huidige prestaties van de McLaren-auto, blijft hij vastberaden om het beste uit de situatie te halen. De Hongaarse Grand Prix zal een uitdaging vormen voor het team, maar Norris hoopt op een positieve uitkomst. Het vermogen van een coureur om zich aan te passen aan veranderingen zal cruciaal zijn in het streven naar succes in het huidige competitieve Formule 1-landschap. Als team blijft McLaren vastbesloten om te blijven evolueren en te verbeteren om competitief te blijven in het wereldkampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Mario illien is een vermaarde ingenieur op motoren gebied en speelde een grote
Rol bij de laatste successen van McLaren in Silverstone.Waarom zal eenzelfde succes in Hongerije het komende weekend moeten uitblijven?

0 21-07-2023 11:24:24
;