Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Daniel Ricciardo brengt waardevolle ervaring naar AlphaTauri, volgens Yuki Tsunoda

9 reacties | 1044x gelezen
20-07-2023 10:46

ewald | Yuki Tsunoda, de jonge Japanse coureur van AlphaTauri, kijkt uit naar de komst van Daniel Ricciardo bij het team en is ervan overtuigd dat de ervaring van de Australiër van onschatbare waarde zal zijn in het ontwikkelen van de auto en het bevorderen van het succes van het F1-team. Na het vertrek van Nyck de Vries, die worstelde in het huidige seizoen, neemt Ricciardo het stuur over en zal hij naar verwachting een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van het team.

Bron: Formule1nieuws

Een Onverwachte Zet
Het was een verrassende zet toen AlphaTauri besloot Nyck de Vries te vervangen door Daniel Ricciardo na het Britse Grand Prix-weekend. Ricciardo, die nog een jaar over had in zijn driejarige contract met McLaren, kreeg een F1-uitdaging aangeboden door het team onder leiding van adviseur Helmut Marko. Met slechts twee punten verzameld uit tien races, bevindt AlphaTauri zich momenteel onderaan het constructeurskampioenschap.

Ricciardo's Ervaring als Troef
Hoewel Yuki Tsunoda al drie seizoenen bij het Faenza-gebaseerde team rijdt en bekend is met de protocollen, zal AlphaTauri ongetwijfeld vertrouwen op Ricciardo's jarenlange ervaring in de sport om de auto de juiste richting op te sturen met betrekking tot de set-up, vooral na de komst van upgrades. Tsunoda kijkt ernaar uit om met
Ricciardo samen te werken, hoewel hij toegeeft dat ze elkaar nog niet goed kennen. Desalniettemin gelooft Tsunoda dat hij veel kan leren van zijn nieuwe teamgenoot en dat Ricciardo een positieve bijdrage zal leveren aan het ontwikkelingsproces van de auto.

De Vriendschap tussen Tsunoda en De Vries
Het vertrek van De Vries heeft veel discussie op gang gebracht, omdat velen vinden dat hij niet voldoende kansen heeft gekregen om zijn waarde te bewijzen in een auto die duidelijk tekortschiet in verschillende opzichten. Tsunoda benadrukt dat hij genoten heeft van de afgelopen tien races met De Vries en gelooft dat de Nederlandse coureur veel te bieden had aan het team. Hij prees De Vries om zijn ervaring in andere raceklassen en waardevolle feedback, waardoor hij zelf ook veel heeft geleerd.

Upgrades voor de AT04
Na een reeks upgrades op de AT04 tijdens de laatste race in Groot-Brittannië, staan er opnieuw verbeteringen op de planning voor de komende Hongaarse Grand Prix. Tsunoda is ervan overtuigd dat het bochtige Hungaroring-circuit beter zal passen bij de kenmerken van hun auto, waardoor Ricciardo zich sneller kan aanpassen dan tijdens de eerste negen races. De coureur heeft goede herinneringen aan het circuit in Hongarije, waar hij eerder heeft gewonnen en twee extra podiumplaatsen heeft behaald.

Vooruitblik naar de Hongaarse Grand Prix
Daniel Ricciardo kijkt uit naar het raceweekend in Hongarije, waar hij de baan associeert met ritme en plezier, vooral in het tweede gedeelte met veel opeenvolgende bochten. Met zijn ervaring en positieve houding zal hij zeker een aanwinst zijn voor het team, en hij voelt zich zelfverzekerd ondanks de drukte van het raceweekend.

Conclusie
Met de komst van Daniel Ricciardo heeft AlphaTauri een waardevolle toevoeging aan het team gekregen. De ervaren coureur zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in het ontwikkelingsproces van de auto en het bevorderen van de prestaties van het team. Yuki Tsunoda kijkt uit naar de samenwerking met Ricciardo en is ervan overtuigd dat hij veel kan leren van zijn nieuwe teamgenoot. De aanstaande upgrades voor de AT04 geven hoop op betere resultaten tijdens de Hongaarse Grand Prix, waar zowel Tsunoda als Ricciardo zich kunnen bewijzen op het uitdagende Hungaroring-circuit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;