Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton gooit de handdoek in de ring

9 reacties | 239494x gelezen
19-07-2023 21:55

ewald | Het afgelopen jaar werd Lewis Hamilton ingehaald door George Russell, maar dit jaar staat hij voor op zijn jongere teamgenoot. Het lijkt erop dat de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, Lewis Hamilton, de titel van 2023 al uit het oog verliest, aangezien hij vasthoudt aan het oude gezegde "Als je niet eerste bent, ben je laatste." Hamilton behaalde een podiumplaats op Silverstone deze maand, waar hij als derde eindigde achter de ogenschijnlijk onverslaanbare Max Verstappen en zijn landgenoot Lando Norris.

Bron: Formule1nieuws

Op dit moment staat Hamilton op de vierde plaats in het kampioenschap, terwijl Mercedes vecht om hun positie boven Aston Martin te behouden, terwijl Red Bull de Constructeursrace domineert. Voor Mercedes kan het uiteindelijk verzamelde prijzengeld cruciaal blijken te zijn, gezien hun worstelingen om hun auto aan te passen aan het nieuwe tijdperk van regelgeving

In feite heeft Hamilton sinds de race in Saoedi-Arabië op 5 december 2021 geen overwinning meer behaald, wat de langste periode zonder overwinning in zijn carrière markeert. Desondanks, terwijl elke positie er dit seizoen toe zou moeten doen voor het Britse team, heeft Hamilton, 38 jaar oud, een verrassende bekentenis gedaan die zijn baas, Toto Wolff, mogelijk boos maakt.

"Het maakt me echt niet uit op welke positie ik dit jaar eindig," onthulde Hamilton. "Ik ben alleen gefocust op het proberen om het beste ontwikkelingsinformatie voor het team te geven, samen te werken met de jongens om ervoor te zorgen dat we deze auto op de juiste manier sturen en dat we klaar zijn voor de eerste race of de eerste test volgend jaar. We willen meteen goed van start gaan.

"We willen geen onzekerheid hebben, we willen de achterwaartse druk hebben die we nodig hebben en de auto efficiënt maken, zodat we met iedereen kunnen meekomen, dat is mijn droom. "Dus ik kijk verder vooruit."

Deze opmerkingen komen op een twijfelachtig moment, aangezien Hamilton nog steeds geen contractverlenging heeft vastgelegd, waarbij zijn huidige overeenkomst aan het einde van dit jaar afloopt. Ondanks zijn ogenschijnlijk defaitistische kijk, lijkt de F1-icoon nog steeds te mikken op een sterkere uitdaging in 2024. "Het is zeker een veel positiever jaar voor ons geweest. Ik denk dat we grotere stappen hebben gezet," reflecteerde Hamilton over recente ontwikkelingen aan de auto.

"We hebben goede resultaten behaald op het podium, maar het is echt moeilijk om te voorspellen waar we naartoe gaan met de stappen die we beginnen te zetten."
Desalniettemin staat Mercedes voor een aanzienlijke achterstand in hun achtervolging van het Red Bull-team van Christian Horner. Verstappen heeft op dit moment een comfortabele voorsprong en staat 99 punten voor op teamgenoot Sergio Perez, waarbij het duo tot nu toe alle tien races heeft gewonnen.

De uitdaging voor Lewis Hamilton
Voor Lewis Hamilton is de uitdaging om zich terug te vechten in het kampioenschap enorm. Met Red Bull dat de dominantie heeft laten zien en Max Verstappen die de overhand heeft, zal Hamilton alle zeilen bij moeten zetten om zijn zevende wereldtitel veilig te stellen. Het verlies van George Russell in het voorgaande jaar heeft een schokgolf door de Formule 1-wereld gestuurd en heeft twijfels doen rijzen over de toekomst van Hamilton als de onbetwiste nummer één binnen het Mercedes-team.

Ontwikkelingen in de auto
Om terug te komen in de strijd om de titel heeft Mercedes hard gewerkt aan het ontwikkelen van hun auto. De nieuwe regelgeving heeft teams voor grote uitdagingen gesteld en het aanpassen van de auto aan de veranderende omstandigheden is cruciaal gebleken.

Hamilton heeft de rol van ontwikkelingsrijder op zich genomen en zet alles op alles om waardevolle informatie te verstrekken aan het team. Het doel is om ervoor te zorgen dat de auto klaar is voor het komende seizoen, met voldoende neerwaartse druk en efficiëntie om gelijke tred te houden met de concurrentie.

De contractonderhandelingen
Een andere factor die meespeelt in de toekomst van Lewis Hamilton is zijn contractonderhandeling. Met zijn huidige deal die aan het einde van dit jaar afloopt, is het nog onduidelijk of hij bij Mercedes zal blijven of mogelijk de overstap maakt naar een ander team. De geruchtenmolen draait op volle toeren en de fans speculeren over wat de volgende stap zal zijn voor de Britse coureur.

De dominantie van Max Verstappen
Het is moeilijk om de dominantie van Max Verstappen en Red Bull te negeren. Het team heeft een uitzonderlijk seizoen gehad, waarbij Verstappen race na race heeft gedomineerd. Met een comfortabele voorsprong in het kampioenschap lijkt hij op weg te zijn naar zijn eerste wereldtitel. Hamilton zal een buitengewone prestatie moeten leveren om Verstappen in te halen en de tafels te doen draaien.

Conclusie
Lewis Hamilton staat voor een uitdagende situatie in het Formule 1-seizoen van 2023. Terwijl hij worstelt om zijn vorm terug te vinden en te concurreren met Max Verstappen en Red Bull, heeft hij aangegeven dat zijn focus ligt op het ontwikkelen van de auto en het geven van waardevolle feedback aan het team.
Met zijn contract dat afloopt aan het einde van dit jaar en de dominantie van Verstappen, zal Hamilton alles uit de kast moeten halen om zijn zevende wereldtitel veilig te stellen. Het belooft een spannend seizoen te worden, vol met onvoorspelbare wendingen en intense gevechten op de baan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;