Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Alfa Romeo's Overgang naar Audi in 2026: Valtteri Bottas blikt vooruit

9 reacties | 977x gelezen
19-07-2023 16:04

ewald | In de aanloop naar de geplande overgang van Alfa Romeo naar Audi in 2026, bevindt het Zwitserse team zich momenteel in een moeilijke periode op het circuit. Zowel Alfa Romeo als het moederbedrijf Volkswagen, waar Audi onderdeel van is, kennen onzekere tijden. Ondanks deze uitdagingen blijft Valtteri Bottas, momenteel rijdend voor het team dat opereert als Alfa Romeo, optimistisch en gelooft hij dat de overgang naar Audi volgens plan zal verlopen.

Bron: Formule1nieuws

Onzekerheid op het circuit
Hoewel de toekomstige eigendom van het team lijkt te zijn gegarandeerd, blijven de prestaties op het circuit verre van bevredigend. Alfa Romeo kende een tegenslag en eindigde op de negende plaats in het constructeurskampioenschap tijdens de recente race op Silverstone. Roger Benoit, bekend correspondent van Blick, onthulde dat het team actief op zoek is naar oplossingen om de problemen aan te pakken. Het vertrek van technisch directeur Jan Monchaux was de eerste reactie op de tegenvallende prestaties, maar het is nog onzeker welke verdere veranderingen te verwachten zijn.

Bottas' vertrouwen in de overgang
Valtteri Bottas, een van de huidige coureurs van Alfa Romeo, blijft echter vertrouwen houden in de geplande overgang naar Audi. Gevraagd naar de Audi-overname, gaf Bottas aan: "Nee, het ligt nog steeds op schema, dat geloof ik. Het is natuurlijk nog ver weg, maar ik heb nog niets anders gehoord. Dus ja, het zou allemaal goed moeten komen." Ondanks de huidige moeilijkheden op het circuit, blijft Bottas optimistisch over de toekomst van het team onder Audi.

Strijd op het circuit
Met de nadruk op de prestaties op het circuit, erkent Bottas dat rivaliserende teams aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt, terwijl Alfa Romeo's prestaties achterblijven. Hij verklaarde: "We zijn halverwege het seizoen en we zijn er niet in geslaagd om hogerop te komen in de hiërarchie. We hadden verwacht beter te zijn dan vorig jaar." Xevi Pujolar, de technisch directeur van Alfa Romeo, is echter van mening dat de 2023-auto van het team al sneller is dan die van Haas en AlphaTauri, die momenteel onderaan staan in de ranglijst. Hij heeft het volste vertrouwen dat het enige obstakel Williams is, dat slechts een minimale voorsprong heeft van twee punten.

Doelen voor de toekomst
Pujolar merkte op: "Er is slechts een verschil van twee punten, maar ze presteren erg goed. Ze hebben gevochten met Ferrari en zelfs Aston Martin op Silverstone. Maar we zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om Haas en Williams in te halen tussen nu en de zomerstop. Dat is ons doel." Het Alfa Romeo-team is vastberaden om de nodige verbeteringen door te voeren en zichzelf op het circuit te bewijzen.

Conclusie
Terwijl Alfa Romeo te maken heeft met tegenslagen op het circuit en onzekerheid rondom de overgang naar Audi in 2026, blijven Valtteri Bottas en het team optimistisch over de toekomst. Hoewel er uitdagingen zijn, wordt er vastbesloten gewerkt aan oplossingen om de prestaties te verbeteren. Met een focus op het inhalen van Haas en Williams in het constructeurskampioenschap, zet Alfa Romeo zich in om de positie op de ranglijst te verbeteren en sterker dan ooit terug te komen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;