Menu
© Red Bull
Nieuws

Nieuwe Hollywood-staking vertraagt Brad Pitt's Formule 1-film

9 reacties | 1178x gelezen
19-07-2023 08:01

ewald | In de schijnwerpers van de filmindustrie heeft een nieuwe Hollywood-staking de productie van de veelbelovende Formule 1-film met Hollywood-legende Brad Pitt tot stilstand gebracht. Te midden van wijdverspreide industriële acties tegen Hollywood-filmstudio's en streaminggiganten, ligt het filmen van Brad Pitt's nieuwste gefictionaliseerde Formule 1-film momenteel stil. Volgens een bron dicht bij de productie van de nog titelloze film, waarin Pitt samenwerkt met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton als medeproducent, is "alle opname voorlopig stilgelegd", omdat de sterren en productiecrew zich aansluiten bij de stakingsbeweging die de film- en tv-productie in de Verenigde Staten vrijwel heeft stilgelegd.

Bron: Formule1nieuws

Hollywood-acteurs en -schrijvers gaan in staking
De Writers Guild of America (WGA) - de vakbond die meer dan 20.000 scenarioschrijvers in de VS vertegenwoordigt - heeft in mei 2023 gestemd om in staking te gaan, vanwege slechte betaling en een gebrek aan onderhandelingen met streaminggiganten en filmstudio's. Recentelijk sloot de Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (of SAG-AFTRA) zich aan bij de staking van WGA, nadat onderhandelingen over nieuwe contracten voor haar meer dan 150.000 leden naar verluidt waren vastgelopen. Het is voor het eerst in 60 jaar dat beide vakbonden tegelijkertijd in staking gaan.

Deze stakingen hebben niet alleen de reguliere film- en tv-productie beïnvloed, maar ook de opnames van deze veelbelovende Formule 1-film, waarin Brad Pitt en mede-acteur Damson Idris al achter het stuur van Formule 1-auto's zijn gezien tijdens de recente British Grand Prix. Het doel was om rijscènes voor de film vast te leggen. De film volgt het verhaal van het fictieve ‘APXGP’-team en belooft een spannend avontuur te worden.

Impact op de filmproductie
Hoewel het niet duidelijk is hoeveel opnames voor de Formule 1-film al zijn afgerond voordat de staking begon, lijkt het erop dat de geplande opnames tijdens de Belgische en Nederlandse Grands Prix nu in twijfel worden getrokken door de lopende staking. De film, die nog geen officiële releasedatum heeft gekregen, wordt gesteund door tech-gigant Apple en geregisseerd door Joseph Kosinski (bekend van "Top Gun: Maverick" en "Tron: Legacy"). Bovendien heeft de legendarische producent Jerry Bruckheimer (bekend van "Days of Thunder", "Bad Boys", "Pirates of the Caribbean" en beide "Top Gun"-films) zich bij de ensembleproductie gevoegd en zal samenwerken met Lewis Hamilton, die zijn debuut maakt als filmproducent.

De weg naar de release
Hoewel het vertragende effect van de Hollywood-stakingen op de productie van deze veelbelovende film duidelijk is, blijft de verwachting hooggespannen. Het samenkomen van grote namen in de industrie, zoals Brad Pitt, Lewis Hamilton en Jerry Bruckheimer, belooft een meeslepende ervaring voor filmliefhebbers en Formule 1-fans over de hele wereld.

Het is nu afwachten hoe de stakingskwestie wordt opgelost en wanneer de productie weer kan worden hervat. Het succes van deze Formule 1-film zal zeker afhangen van de kwaliteit van het verhaal, het acteerwerk en de regie. Zodra het stof van de staking is neergedaald, kunnen we hopelijk getuige zijn van een meeslepende film die het verhaal van de Formule 1 op een unieke en opwindende manier vertelt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;