Menu
© Haas F1
Nieuws

Kwalificatie op de Hungaroring belooft een boeiende strijd te worden volgens Kevin Magnussen: "Zaterdag is altijd opwindend in Hongarije"

9 reacties | 1367x gelezen
19-07-2023 07:35

ewald | Haas-coureur Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg bespreken de unieke aard van de Hungaroring en het voortdurende streven van het team om de raceproblemen met de VF-23 op te lossen in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije.

Bron: Formule1nieuws

Kwalificatie cruciaal op de Hungaroring
Kevin Magnussen van het MoneyGram Haas F1 Team verwacht dat de kwalificatie bijzonder belangrijk zal zijn tijdens de Grand Prix van Hongarije, aangezien het "kronkelige" circuit weinig inhaalmogelijkheden biedt. Aangezien het team op zaterdag vaak sterk presteert, kijkt Magnussen ernaar uit om daar te strijden en hoopt hij competitief te zijn. "Ik denk dat de Grand Prix van Hongarije altijd een goede is, het circuit is een smalle, bochtige baan. Het is moeilijk om in te halen, maar dit benadrukt des te meer het belang van de kwalificatie. Zaterdag is altijd opwindend in Hongarije. Normaal gesproken, niet dit jaar, is het de laatste race voor de zomerstop, dus daar kijken we ook naar uit. Ik kijk ernaar uit om daarheen te gaan en hopelijk kunnen we competitief zijn."

Uitdagingen op racedag
Aan de andere kant blijft Haas worstelen met het vinden van de juiste snelheid op racedag, en Magnussen zegt dat het team hard werkt om een oplossing te vinden voor hun aanhoudende problemen. "We hebben duidelijk moeite om op zondag competitief te zijn. Vaak zijn we sterk in de kwalificatie op zaterdag, wanneer we slechts één ronde op lage brandstof en nieuwe banden rijden, maar op zondag is het een ander verhaal. We werken hard om te onderzoeken wat de oorzaak is en oplossingen te vinden. Het is een gezamenlijke inspanning en iedereen werkt keihard. Met al het talent dat we in het team hebben, heb ik er alle vertrouwen in dat we de problemen kunnen oplossen."

De drukke Europese periode
De Grand Prix van Hongarije komt na een reeks races in de Europese. Hoewel Magnussen juli omschrijft als een "drukke" periode, geniet hij van de vertrouwde omgeving en het gemak van reizen gedurende deze periode in het seizoen. Met de zomerstop in zicht is Magnussen vastbesloten om het maximale uit elke race te halen. "Het is een druk deel van het jaar, dit Europese seizoen. Het voelt minder druk aan vanwege de korte vluchten en het ontbreken van een jetlag, en ik heb de mogelijkheid om tussen de races door naar huis te gaan, zelfs als ze direct na elkaar plaatsvinden. Het is geweldig omdat het allemaal circuits zijn die we heel goed kennen, alle Europese circuits die de meeste coureurs kennen vanuit hun juniorjaren, een zeer vertrouwde omgeving. Ik plan op dit moment niet te ver vooruit, ik probeer gewoon het maximale uit deze races te halen."

Nico Hülkenberg: Genieten van het intense racen
Teamgenoot Nico Hülkenberg kijkt uit naar de bochtige karakteristieken van de Hungaroring en de fysieke uitdagingen die het met zich meebrengt. Hij benadrukt ook het belang van het vinden van een bepaald "ritme" om de prestaties te maximaliseren. "Het is zeker een locatie waar ik naar uitkijk om te racen. Normaal gesproken was het de laatste race voor de zomersluiting, dus het is dit jaar iets anders met Spa daarna, maar normaal gesproken is het behoorlijk heet. Het is ook een fysieke Grand Prix, maar wel een leuke ronde - zeer intens, vooral de middelste sector, waar het ene na het andere bocht volgt en je daar een goed ritme moet vinden."

Samenwerken aan verbeteringen
Gevraagd naar hoe het team werkt aan het verbeteren van de zwakke punten van de VF-23, zegt Hülkenberg dat iedereen aan boord hard werkt om oplossingen te vinden als team, en dat dit waarschijnlijk geen snel proces zal zijn. "Natuurlijk, we zetten ons enorm in en we werken aan de zwakke punten en proberen ze op te lossen. Deze problemen kunnen alleen worden opgelost als iedereen nauw samenwerkt, en dat is precies wat we doen. Het is misschien geen korte-termijnoplossing, maar we hebben er vertrouwen in dat we er doorheen zullen komen."

Intensiteit en focus
Hülkenberg geniet van de opeenvolgende races in dit deel van het seizoen, omdat hij het gevoel heeft dat hij het momentum van race naar race kan meenemen en goed gefocust kan blijven. "Eigenlijk vind ik het fijn dat het nu drukker wordt. Je komt in een lekker ritme en in een flow. Ik heb het gevoel dat het begin van het seizoen erg stop-start was, dus ik geniet van deze drukke tijd en de intensiteit die we nu hebben."
Het is belangrijk om te blijven strijden en te werken aan verbeteringen, zowel op het circuit als buiten de baan. Met een sterke focus op kwalificatie en het aanpakken van de racedagproblemen, hoopt Haas F1 Team succes te behalen tijdens de Grand Prix van Hongarije op de uitdagende Hungaroring.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;