Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Een onverwachte verbetering in McLaren's snelheid verrast Alpine, maar zij hebben upgrades in petto om het gevecht aan te gaan

9 reacties | 1018x gelezen
18-07-2023 17:22

ewald | Het verbeterde tempo van McLaren in recente races heeft het team van Alpine verrast, zo geeft Team Principal Otmar Szafnauer toe. Desondanks onthult hij dat zijn team enkele upgrades heeft gepland voor de komende races, die hen naar verwachting een sterke positie zullen geven.

Bron: Formule1nieuws

McLaren's Ongelooflijke Vooruitgang
Na een aarzelende start van het seizoen is McLaren's opwaartse trend in prestaties samengevallen met de introductie van hun eerste grote upgradepakketten van het seizoen. Dit resulteerde in een vierde plaats voor Lando Norris in Oostenrijk, gevolgd door een tweede plaats tijdens de laatste race op Silverstone. Met Oscar Piastri die eveneens als vierde eindigde bij de Britse Grand Prix, heeft McLaren nu Alpine ingehaald en bezet het de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. Dit werd mede mogelijk gemaakt door het uitvallen van zowel Esteban Ocon als Pierre Gasly tijdens de race op Silverstone.

Szafnauer's Verwondering over McLaren's Prestaties
Gevraagd naar de verbeterde prestaties van McLaren, verklaarde Szafnauer: "De laatste twee races waren ze veel competitiever, en verrassend genoeg. Het is een combinatie van factoren, je zult het aan hen moeten vragen, maar ik denk dat ze je zullen vertellen dat het een combinatie van factoren is." Alpine bevindt zich nu op de zesde plaats in het constructeurskampioenschap, na vorig seizoen als vierde te zijn geëindigd. Hoewel Szafnauer niet gelooft dat het team terrein heeft verloren ten opzichte van hun concurrenten, beseft hij dat ze consistent punten moeten gaan scoren.

Alpine's Streven naar Punten
"Vorig jaar waren we niet al te verschillend, behalve dan dat Aston Martin ver achter ons lag," aldus Szafnauer. "Ik moet hier aandacht aan besteden, maar we zijn nu dichter bij Mercedes en Ferrari, en we hebben ons relatieve verschil met Red Bull behouden." Szafnauer vervolgde: "Maar Aston Martin heeft ons en enkele anderen ingehaald. Het lijkt erop dat we op dit moment op de zesde plaats staan, wat niet is waar we willen zijn, dus we moeten punten gaan scoren."

Upgrades voor Alpine
Om consistent punten te kunnen scoren, heeft Szafnauer onthuld dat Alpine enkele upgrades zal introduceren aan de A523 vóór de zomerstop, waaronder een "aanzienlijke" update in België. Szafnauer kijkt uit naar de volgende upgrades en is optimistisch over de toekomst van het team: "Onze upgrades hebben dit jaar goed gewerkt en er staat nog een belangrijke upgrade op de planning vóór de pauze. Ik hoop dat die ook succesvol zal zijn. Het competitieve veld kan snel veranderen. Ik kijk uit naar onze volgende stap. Er komt ook een upgrade voor Hongarije, niet zo groot, maar wel aanpassingen aan de vloer in Spa. Als we dit allemaal combineren, kunnen we goede resultaten verwachten."

Conclusie
McLaren's verrassende verbetering in tempo heeft de aandacht getrokken van Alpine, die momenteel strijdt om een hogere positie in het constructeurskampioenschap. Met de komende upgrades en aanpassingen hoopt Alpine terug te slaan en de strijd aan te gaan met McLaren en andere topteams. Het Formule 1-seizoen van 2023 belooft een spannende competitie te worden, waarin de teams blijven strijden om de beste posities in het klassement.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;