Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull op weg naar legendarisch recordbrekend succes in Hongarije

9 reacties | 1040x gelezen
18-07-2023 17:08

ewald | Het team van Red Bull Racing staat dit aankomende weekend op de Hungaroring voor de mogelijkheid om opnieuw een legendarisch record te breken. Ditmaal gaat het om een record dat al decennialang in de geschiedenisboeken van de koningsklasse van de autosport staat. Red Bull kan namelijk het record van McLaren uit 1988 verbreken.

Bron: Formule1nieuws

Tijdens de vorige Grand Prix in Silverstone heeft Red Bull Racing het record van het meeste aantal opeenvolgende zeges geëvenaard. Sinds de Grand Prix van Abu Dhabi in 2022 heeft het Oostenrijkse team elke Formule 1-race weten te winnen. Hiermee hebben ze nu een indrukwekkende reeks van elf opeenvolgende zeges behaald, wat gelijkstaat aan het record van McLaren uit 1988.

Destijds werden deze zeges behaald door de legendarische rivalen en teamgenoten Alain Prost en Ayrton Senna, die een van de meest gedenkwaardige duels in de geschiedenis van de sport hebben uitgevochten.

Emotionele betekenis van het record
De zegereeks van Senna en Prost vond plaats tijdens het tijdperk van de machtige McLaren MP4/4-auto, die slechts één keer verslagen werd. Op het circuit van Monza vielen ze beiden uit, waardoor de overwinning naar Gerhard Berger ging. Daarna herpakten ze zich en gingen ze vrolijk verder met het winnen van races.

De reeks van elf opeenvolgende zeges werd destijds doorbroken op het circuit van Monza en dit record bleef maar liefst 35 jaar onaangeroerd. Ruim anderhalve week geleden kwam er eindelijk verandering in dit langdurige record. Ironisch genoeg versloeg Max Verstappen op Silverstone de McLaren van Lando Norris en behaalde zo zijn zesde opeenvolgende overwinning. Hiermee brak Red Bull Racing het record van McLaren en evenaarde de reeks van elf opeenvolgende zeges.

Kansen voor Red Bull Racing
De tegenstanders van Red Bull Racing vrezen dat het Oostenrijkse team dit jaar alle Grands Prix kan winnen, iets wat McLaren in 1988 niet lukte. Bovendien is er een opvallend verschil met de zegereeks van 35 jaar geleden. In 1988 behaalden Senna en Prost samen de overwinningen voor McLaren, terwijl de verhoudingen binnen Red Bull Racing enigszins anders liggen.

Sergio Perez wist al de overwinningen in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan binnen te halen, maar de overige zeges gingen allemaal naar Max Verstappen. Verstappen domineert momenteel en is zelf bezig met een reeks van zes opeenvolgende overwinningen. Dit weekend in Hongarije heeft hij de kans om op gelijke hoogte te komen met de records van Alberto Ascari, Michael Schumacher en Nico Rosberg.

Indien Verstappen ook in Hongarije en België wint, kan hij tijdens zijn thuisevenement in Zandvoort het record van Sebastian Vettel uit 2013 evenaren. Vettel wist destijds negen opeenvolgende Grands Prix te winnen. Dit weekend kan Verstappen een belangrijke stap zetten richting dit record en tegelijkertijd het record van McLaren verbreken.

Conclusie
Met de aanstaande race in Hongarije heeft Red Bull Racing een uitgelezen kans om de geschiedenisboeken te herschrijven door het legendarische record van McLaren uit 1988 te verbreken. Terwijl Max Verstappen zijn ongekende reeks van overwinningen voortzet, blijft de spanning stijgen in de Formule 1-wereld. Zal Verstappen zijn triomftocht voortzetten en daarmee het record van McLaren breken? Het belooft een episch weekend te worden op de Hungaroring, waar we getuige kunnen zijn van een historisch moment in de autosport.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;