Menu
© Ferrari
Nieuws

Carlos Sainz verdient "meer respect" van Ferrari, aldus Ordonez

9 reacties | 949x gelezen
18-07-2023 14:58

ewald | Carlos Sainz is op weg om Charles Leclerc voor de tweede keer in drie seizoenen te verslaan in het Wereldkampioenschap Formule 1. Luca Ordonez, de Spaanse coureur en de eerste winnaar van de door Gran Turismo georganiseerde GT Academy, roept Ferrari op om Carlos Sainz "meer respect" te tonen, gezien het feit dat hij hun "gouden jongen" verslaat. Sainz staat momenteel negen punten voor op Ferrari's "wonderkind" Charles Leclerc in het Wereldkampioenschap voor coureurs, voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije van dit weekend. Over het algemeen is Sainz dit seizoen de betere van de twee Ferrari-coureurs geweest, met de 28-jarige Spanjaard die consistenter heeft gepresteerd. Beide coureurs van het team uit Maranello waren niet fantastisch, ze hebben dit seizoen allebei fouten gemaakt.

Bron: Formule1nieuws

Het is echter Sainz die momenteel de overhand heeft ten opzichte van Leclerc, in wat het derde jaar is dat het duo teamgenoten is. Aangezien Leclerc wordt gezien als de coureur die Ferrari een titel moet bezorgen, dreigt hij voor de tweede keer sinds 2021 verslagen te worden door Sainz in het klassement. Leclerc eindigde in 2022 voor Sainz, maar het was de Spanjaard die de onderlinge strijd in 2021 won en momenteel op weg is om dat in 2023 opnieuw te doen. Als gevolg hiervan wil Ordonez graag dat zijn landgenoot meer "erkenning" krijgt voor zijn prestaties en voor het verslaan van "het mooie jongetje".

"Voordat Sainz arriveerde, had Leclerc alles gewonnen. Sinds hij begon in de karts, heeft hij GP3 en Formule 2 gedomineerd," zei Ordonez tegen Marca. "Hij was het mooie jongetje, een wonderkind, en we vergeten heel snel dat Sainz dit jaar, net als in 2021, voor Leclerc staat in het Wereldkampioenschap. De druk vanuit Maranello is erg groot. Carlos Sainz verdient erkenning en meer respect van het team."

Hoewel Sainz voor Leclerc staat in het klassement, loopt hij achter op de enige andere Spaanse coureur in de sport, Fernando Alonso. Alonso staat derde in het Wereldkampioenschap voor coureurs en heeft na 10 races 54 punten voorsprong op Sainz, en hij heeft dit seizoen ook zes podiumplaatsen behaald voor Aston Martin.

Sainz heeft nog geen podiumplaats behaald, iets wat Leclerc al twee keer heeft gedaan. De Ferrari-coureur heeft dringend een podiumplaats nodig in de komende races, terwijl Alonso op zoek is naar zijn eerste overwinning sinds 2013.

Ordonez benadrukt dat het Spaanse volk "niet tevreden" is dat geen van hun landgenoten dit seizoen al heeft gewonnen; echter, de winnaar van de GT Academy 2009 erkent wel dat Alonso "weer terug is bij de besten". "We hebben twee Spaanse coureurs in Q3 bij elke Grand Prix en we zijn niet blij. We zijn erg veeleisend, maar dat gebeurt in alle sporten. Als Rafa Nadal twee toernooien niet wint, stort de wereld in," aldus Ordonez. "Je moet je bewust zijn van wat Fernando Alonso en Carlos Sainz elke race presteren. Fernando heeft het waarschijnlijk erg moeilijk gehad in de jaren dat hij geen competitieve auto had en hij heeft laten zien wat voor geweldige coureur hij is. Hij is een leider, een buitengewone coureur die het hele team motiveert en na zijn uitstapjes naar Le Mans en Daytona is hij weer terug bij de besten."

Met de voortdurende strijd tussen Sainz en Leclerc en de opkomst van Alonso, belooft de rest van het Formule 1-seizoen vol spanning en sensatie te zitten. Ferrari zal moeten erkennen dat Sainz een serieuze bedreiging vormt voor Leclerc's status als hun toekomstige kampioensrijder, terwijl Alonso laat zien dat hij nog steeds een kracht is om rekening mee te houden. De fans in Spanje hopen op successen voor beide coureurs en kijken uit naar meer opwindende races in de komende maanden.

De opkomst van Carlos Sainz bij Ferrari
Carlos Sainz heeft sinds zijn komst naar Ferrari indruk gemaakt met zijn prestaties op de baan. Als ervaren coureur heeft hij laten zien dat hij de uitdagingen van het rijden voor een topteam aankan. In zijn eerste seizoen bij het Italiaanse team heeft Sainz al bewezen dat hij de snelheid en consistentie heeft om Leclerc, een getalenteerde coureur, te verslaan.

Met zijn sterke optredens in de kwalificaties en races heeft Sainz bewezen dat hij een waardevolle aanwinst is voor het team. Hij heeft laten zien dat hij in staat is om met druk om te gaan en zich aan te passen aan de eisen van het rijden voor een prestigieus team als Ferrari.

Sainz's positie boven Leclerc in het klassement is het resultaat van zijn consistente prestaties gedurende het seizoen. Hij heeft een goede balans gevonden tussen snelheid en betrouwbaarheid, waardoor hij belangrijke punten heeft kunnen verzamelen. Zijn ervaring en vaardigheid hebben hem in staat gesteld om te profiteren van kansen en fouten van zijn tegenstanders.

Met zijn sterke optredens heeft Sainz ook laten zien dat hij in staat is om te vechten voor podiumplaatsen en zelfs overwinningen. Hoewel hij nog geen podiumplaats heeft behaald, heeft hij laten zien dat hij het potentieel heeft om op het hoogste niveau te concurreren.
Als Sainz zijn indrukwekkende prestaties voortzet, zal hij niet alleen Ferrari's "gouden jongen" blijven verslaan, maar ook zijn reputatie als een van de beste coureurs in de

Formule 1 versterken. Met de steun van het team en zijn vastberadenheid om te slagen, heeft Sainz alle ingrediënten voor succes.

Analyse van het huidige seizoen
Het huidige Formule 1-seizoen is tot nu toe een mix geweest van spannende races, verrassende resultaten en intense rivaliteit tussen de teams en coureurs. Ferrari heeft dit jaar enkele ups en downs gekend, maar het team heeft laten zien dat het in staat is om competitief te zijn en mee te strijden aan de top.

De prestaties van Carlos Sainz en Charles Leclerc hebben veel aandacht getrokken, aangezien ze de coureurs zijn die Ferrari vertegenwoordigen. Beide coureurs hebben laten zien dat ze talent en snelheid hebben, maar het is Sainz die momenteel de overhand heeft. Zijn constante prestaties hebben hem in staat gesteld om punten te scoren en Leclerc voor te blijven in het klassement.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de Formule 1 een teaminspanning is en dat de prestaties van de coureurs afhankelijk zijn van de prestaties van het team als geheel. Ferrari moet ervoor zorgen dat zowel Sainz als Leclerc de best mogelijke ondersteuning krijgen om hun potentieel te maximaliseren en de concurrentie aan te gaan met andere teams.

Met het seizoen in volle gang is het duidelijk dat er nog veel kan gebeuren. Het is belangrijk voor Ferrari om te blijven werken aan de ontwikkeling van de auto en het optimaliseren van de strategieën, zodat de coureurs het beste uit hun prestaties kunnen halen.

Vooruitblik op de toekomst
De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Ferrari met coureurs als Carlos Sainz en Charles Leclerc aan boord. Beide coureurs hebben het potentieel om de successen van het team voort te zetten en te strijden om kampioenschappen.

Carlos Sainz heeft bewezen dat hij een waardevolle aanwinst is voor Ferrari en heeft laten zien dat hij in staat is om sterke prestaties neer te zetten. Met zijn ervaring en talent zal hij naar verwachting blijven groeien en concurreren op het hoogste niveau.

Voor Charles Leclerc is het belangrijk om de concurrentie met Sainz aan te gaan en zijn prestaties te verbeteren. Als een getalenteerde coureur heeft Leclerc het potentieel om zijn teamgenoot uit te dagen en weer bovenaan te komen.

Ferrari moet ervoor zorgen dat beide coureurs de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om hun prestaties te maximaliseren. Met een sterke auto en strategie kan het team succes behalen in het Wereldkampioenschap Formule 1.

Kortom, Carlos Sainz verdient erkenning en respect voor zijn prestaties bij Ferrari. Hij heeft laten zien dat hij een sterke coureur is die in staat is om zijn teamgenoot Charles Leclerc te verslaan. Met de steun van het team en zijn vastberadenheid om te slagen, heeft Sainz het potentieel om een van de beste coureurs in de Formule 1 te worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;