Menu
© Red Bull
Nieuws

Daniel Ricciardo zal voorwaardelijk bij Red Bull tekenen

9 reacties | 997x gelezen
18-07-2023 12:19

ewald | Het nieuws over de overgang van Daniel Ricciardo naar AlphaTauri wordt door velen gezien als een poging om Sergio Perez onder druk te zetten. Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher gelooft dat Daniel Ricciardo Sergio Perez volgend seizoen zal vervangen bij Red Bull, mits hij "goed presteert" voor AlphaTauri. Afgelopen dinsdag werd aangekondigd dat Ricciardo het resterende deel van het seizoen 2023 zal rijden voor het team uit Faenza, na het plotselinge ontslag van rookie Nyck de Vries.

Bron: Formule1nieuws

De Vries is sensationeel ontslagen na slechts 10 races in zijn debuutseizoen en vervangen door Red Bulls ontwikkelingsrijder. Ricciardo was dit seizoen teruggekeerd naar Red Bull in een achter-de-schermen rol, na zijn vertrek bij McLaren aan het einde van 2022. Zijn rol omvatte het voltooien van verschillende simulatiesessies, terwijl hij eindelijk de RB19 mocht besturen tijdens een Pirelli bandentest op dezelfde dag als het ontslag van De Vries.

Ricciardo's werk heeft indruk gemaakt op Red Bull, vandaar dat ze hem hebben uitgeleend aan het zusterteam om De Vries te vervangen. Waarom Ricciardo een stoeltje zou accepteren in de slechtste auto op de grid heeft velen in verwarring gebracht, vooral omdat hij zijn carrière weer wil opbouwen. Als hij echter niet in staat is om sterke resultaten te behalen, zou het besturen van de AT04 het tegenovergestelde kunnen bewerkstelligen.

Als Ricciardo echter goed presteert en zijn teamgenoot Yuki Tsunoda verslaat, dan zal dat Red Bull aan het denken zetten als Perez blijft worstelen. Perez heeft in vijf opeenvolgende races de Q3 niet gehaald en heeft in die periode ook maar één podiumplaats behaald.

Als Ricciardo levert en Perez blijft worstelen, dan is Schumacher ervan overtuigd dat de Australiër in 2024 naast Max Verstappen zal zitten. "Voor mij ziet het er zo uit dat als Daniel Ricciardo goed presteert in de AlphaTauri in de resterende races, hij volgend jaar naast Max Verstappen zal zitten," zei Schumacher tegen Sky Germany.

"Omdat ik niet geloof dat ze Perez zullen behouden als hij volgend jaar op dezelfde manier doorgaat." Ricciardo's terugkeer naar het zusterteam begint dit weekend tijdens de Grand Prix van Hongarije, wat interessant genoeg de eerste keer sinds 2013 is dat hij voor het team rijdt. Ricciardo reed voor AlphaTauri - destijds bekend als Toro Rosso - in 2012 en 2013, voordat hij in 2014 naar Red Bull verhuisde nadat zijn landgenoot Mark Webber met pensioen ging uit de top van de motorsport.

Ricciardo's potentieel om Perez te vervangen
De overgang van Daniel Ricciardo naar AlphaTauri heeft de Formule 1-gemeenschap verbaasd, vooral omdat hij ervoor heeft gekozen om in een minder competitieve auto te rijden. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat Ricciardo deze overstap heeft gemaakt met het doel om zijn carrière nieuw leven in te blazen en een kans te krijgen om zichzelf te bewijzen. Hoewel AlphaTauri momenteel niet de sterkste auto op de grid heeft, kan Ricciardo met zijn talent en ervaring een waardevolle bijdrage leveren aan het team.

Waarom AlphaTauri?
Er zijn verschillende factoren die hebben bijgedragen aan Ricciardo's beslissing om AlphaTauri te verkiezen boven andere teams. Ten eerste heeft hij al eerder voor het team gereden, toen het nog bekend stond als Toro Rosso. Dit betekent dat Ricciardo bekend is met de structuur en het personeel van het team, wat zijn overgang naar AlphaTauri waarschijnlijk soepeler zal maken.

Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat AlphaTauri nauwe banden heeft met Red Bull Racing, het topteam waar Ricciardo in het verleden voor heeft gereden. Door voor AlphaTauri te rijden, bevindt Ricciardo zich in een unieke positie waarin hij de mogelijkheid heeft om zijn vaardigheden te demonstreren aan het Red Bull

Racing-management. Als hij goed presteert en indruk maakt, zou dit hem in aanmerking kunnen laten komen voor een terugkeer naar het hoofdteam.

De uitdaging van het presteren in een minder competitieve auto
Het is geen geheim dat de AT04, de huidige auto van AlphaTauri, niet de snelste auto op de grid is. Het team strijdt vaak in het middenveld en heeft moeite om mee te doen voor de topplaatsen. Dit betekent dat Ricciardo te maken zal krijgen met de uitdaging om het maximale uit de auto te halen en de concurrentie aan te gaan met teams die mogelijk betere prestaties leveren.

Om dit te bereiken, zal Ricciardo zijn ervaring en expertise moeten gebruiken om de juiste afstellingen en strategieën te vinden die de prestaties van de auto kunnen optimaliseren. Hij zal ook nauw moeten samenwerken met het technische team van AlphaTauri om eventuele beperkingen van de auto te begrijpen en mogelijke verbeteringen te identificeren.

Het belang van het verslaan van teamgenoot Yuki Tsunoda
Een belangrijke factor in het bepalen van Ricciardo's toekomst bij Red Bull Racing is zijn prestatie ten opzichte van zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. Tsunoda, een veelbelovend jong talent, heeft laten zien dat hij snelheid en potentieel heeft, maar heeft ook moeite gehad om constante resultaten te behalen.

Als Ricciardo erin slaagt om Tsunoda regelmatig te verslaan en consistente punten te scoren, zal dit een duidelijk signaal zijn aan het management van Red Bull Racing. Het zal laten zien dat Ricciardo nog steeds een competitieve coureur is en in staat is om te strijden aan de zijde van Max Verstappen.

Conclusie
Daniel Ricciardo's overgang naar AlphaTauri is een gedurfde zet die zijn potentieel laat zien om Sergio Perez volgend seizoen bij Red Bull Racing te vervangen. Hoewel het rijden in een minder competitieve auto uitdagingen met zich meebrengt, heeft Ricciardo de ervaring en het talent om deze uitdagingen aan te gaan. Door goed te presteren en zijn teamgenoot Yuki Tsunoda te verslaan, kan Ricciardo een sterke zaak maken voor een terugkeer naar het hoofdteam. De komende races zullen cruciaal zijn om zijn potentieel te demonstreren en zijn positie in de Formule 1 te versterken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;