Menu
© Red Bull
Nieuws

Het mogelijke vertrek van Max Verstappen baart Red Bull zorgen

2 reacties | 94793x gelezen
17-07-2023 15:28

ewald | De Formule 1-wereld staat op zijn kop met het nieuws dat Max Verstappen, de verwachte drievoudig wereldkampioen in 2023, overweegt de sport te verlaten. Hoewel Verstappen een contract heeft tot 2028, heeft hij onlangs gewaarschuwd voor een mogelijke vertrek vanwege de uitbreiding van de F1-kalender en de controversiële nieuwe reglementen die gepland staan voor 2026. In een interview met de Oostenrijkse krant Osterreich heeft Dr. Helmut Marko van Red Bull gereageerd op Verstappen's opmerkingen, waarbij hij verklaarde: "Max zegt niet zomaar zoiets... "Ik hoop dat hij zijn contract nakomt... maar wie weet.

Bron: Oostenrijkse krant Osterreich

“Het voortbestaan van Verstappen bij Red Bull wordt steeds onzekerder, en zijn zorgen zijn voornamelijk gericht op de nieuwe reglementen die in 2026 van kracht zullen worden. Hij uitte bezorgdheid dat de sport zou kunnen vervallen tot een "motorcompetitie." In dit artikel zullen we de opkomende dreiging van Verstappen's vertrek onderzoeken en de mogelijke gevolgen voor Red Bull Racing bespreken.

Verstappen's Bezorgdheid over de Nieuwe Reglementen
Verstappen heeft zijn zorgen geuit over de nieuwe reglementen die in 2026 van kracht zullen worden. Hij vreest dat de sport zal evolueren tot een puur "engine competition", waarbij de prestaties van de auto's worden gedicteerd door de motorfabrikanten. Dit zou kunnen leiden tot een gebrek aan spannende races en een afname van de sportieve competitie. Verstappen's bezorgdheid is begrijpelijk, gezien zijn passie voor racen en zijn wens om de sport op het hoogste niveau te blijven beoefenen.

Red Bull's Reactie op Verstappen's Uitspraken
Dr. Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, heeft gereageerd op Verstappen's uitspraken en heeft zijn hoop uitgesproken dat Verstappen zijn contract zal naleven. Echter, Marko erkent ook dat Verstappen uiteindelijk zijn eigen beslissing zal nemen. Marko heeft ook de zorgen van Verstappen over de nieuwe reglementen erkend en heeft toegegeven dat deze reglementen een grote impact kunnen hebben op de sport. Hij merkte op: "In 2026 zullen er nieuwe reglementen zijn die alles op zijn kop kunnen zetten."

Verstappen en Red Bull's Dominantie in de Huidige Seizoenen
Ondanks de bezorgdheid over Verstappen's mogelijke vertrek, presteert hij momenteel op indrukwekkende wijze in elke Grand Prix. Verstappen en Red Bull breken record na record en ze hebben zelfs de kans om het record van de langste overwinningsreeks in de geschiedenis van de Formule 1 te verbreken, dat momenteel in handen is van het McLaren-team uit 1988. Deze historische prestatie zou kunnen plaatsvinden tijdens de komende race in Hongarije. Marko blijft echter voorzichtig en benadrukt dat de prestaties van de auto in Budapest cruciaal zullen zijn. Hij verklaarde: "We zullen zien hoe onze auto het doet in Budapest... We dachten dat zo'n overwinningsreeks onwaarschijnlijk was, maar we moeten er van genieten zolang het duurt."

Verstappen en Marko's Desinteresse in de Formule 1-film met Brad Pitt
Onlangs is er ook gesproken over een mogelijke Formule 1-film met Brad Pitt in de hoofdrol. Zowel Verstappen als Marko hebben hun desinteresse in de film laten blijken. Verstappen gaf aan dat het niet echt zijn ding is en dat hij gelooft dat de film gebruik zal maken van verschillende opnames van over de hele wereld, inclusief onboard camera's. Marko beaamde dit en onthulde dat hij niet op de hoogte was van een gerucht dat een filmauto tijdens de installatieronde op Silverstone zou zijn gestopt. Hoewel Marko genoten heeft van de Niki Lauda-film, geeft hij de voorkeur aan het beleven van de sport in levenden lijve in plaats van via een film.

Conclusie
De dreiging van Max Verstappen's vertrek uit de Formule 1 is een serieuze zorg geworden voor Red Bull Racing. Hoewel Verstappen momenteel indrukwekkende prestaties levert en nieuwe records vestigt, zijn zijn bezorgdheid over de nieuwe reglementen begrijpelijk. Het is duidelijk dat Verstappen zijn passie voor racen serieus neemt en dat hij wil blijven strijden op het hoogste niveau. Red Bull Racing zal er alles aan moeten doen om Verstappen te behouden en tegelijkertijd te zorgen voor een competitieve en opwindende sport voor alle fans wereldwijd.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Robert1976
Rookie

Wat een sensatie.
Het klopt gewoon niet.
Dat Max overwogen heeft (ooit) om weg te gaan bij RedBull was in de tijd dat het niet zo lekker liep en ze net niet voor de kampioenschappen konden strijden. Logisch dat hij zich afvraagt of hij ergens anders meer kans maakt. Hij gaf laatst aan dat Lando Norris in zo'n zelfde schuitje zit. Max is blij dat hij geduld heeft gehad. Het heeft dus niets met nu te maken.
Dat hij een contract heeft t/m 2028 en hij daarom vandaag nog niet kan zeggen dat hij daarna bin de F1 blijft die lijkt me ook nogal logisch, das over 5 jaar,....
Stop met deze zoek artikelen aub.
Er is vast wat anders om over te schrijven. Leg dingen uit hoe e.a werkt, en dan graag feitelijk. Er zijn zat nieuwe/jonge fans die daar meer aan hebben.

1 17-07-2023 16:45:28
ewald
Webmaster

Even voor de goede orde, De bron van het artikel staat er gewoon bij: De Oostenrijkse krant Osterreich.

Dat wij nu andere bronnen gebruiken dan voorheen en andere artikelen hebben op de site wil niet zeggen het allemaal niet klopt. Dadelijk weer een zomerstop en dan is er weer tijd om artikelen te schrijven over hoe iets werkt etc.

17-07-2023 17:46:37
;