Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari dringt aan op vervanging van Carlos Sainz door Lewis Hamilton

9 reacties | 23316x gelezen
17-07-2023 08:58

ewald | Het was een teleurstellend weekend voor Carlos Sainz tijdens de British Grand Prix op het Silverstone International Circuit. Een strategische blunder van Ferrari resulteerde in een tiende plaats voor de Spanjaard, ondanks dat hij de race als vijfde was gestart. Dit benadrukt hoe ver hij achteruit is gevallen. Het was echter niet volledig zijn schuld. Een late Safety Car-fase zorgde ervoor dat verschillende coureurs hun eerste pitstop konden voltooien, iets wat Sainz deed voordat de Safety Car de baan opkwam. Hierdoor verloor de Spanjaard verschillende posities. Desondanks was zijn tempo niet goed genoeg

Bron: Daily Mail

Sainz was als vijfde de pits ingegaan, terwijl hij onder toenemende druk stond van Lewis Hamilton. Door op de Hard compound te rijden in de slotfase lukte het de Spaanse coureur niet om de rijders voor hem te bevechten, waardoor hij onder andere achter Williams-coureur Alex Albon eindigde. De Britse Grand Prix was over het algemeen een frustrerend weekend voor Sainz, die ook kritiek kreeg tijdens de kwalificatie.

Spanning tussen Sainz en Leclerc in de kwalificatie
Q1 was een spannende sessie om naar te kijken, aangezien de baan in de laatste minuten steeds sneller werd. Dit betekende dat elke coureur zijn laatste snelle ronde moest verbeteren, inclusief Sainz en Charles Leclerc. De twee Ferrari-coureurs bevonden zich achteraan de rij, nadat Ferrari het duo had gevraagd van positie te wisselen in de pitstraat. Echter, terwijl ze zich voorbereidden op hun laatste ronde, besloot Sainz om Leclerc in te halen, tot grote frustratie van de Monegask. "Mooi gedaan, Carlos. Mooi. Goede inhaalactie in de laatste bocht," zei Leclerc sarcastisch over de teamradio.

Leclerc probeerde het incident na de kwalificatie te bagatelliseren, maar gaf wel toe dat het "niet ideaal" was. "Carlos besloot in te halen, wat niet ideaal is en we zullen erover praten. Maar deze actie had geen invloed op de kwalificatie en het is geen probleem," zei Leclerc na de kwalificatie. "Natuurlijk begrijp ik dat je in de auto, met de adrenaline, niet weet of je het haalt, maar zijn team op de radio was compleet nutteloos." Sainz onthulde dat hij Leclerc inhaalde omdat hij dacht dat hij anders geen tijd meer zou hebben, terwijl zijn inhaalactie zijn teamgenoot juist onder druk zette om op tijd te finishen.

Speculaties over de toekomst van Sainz bij Ferrari
Hoewel Sainz het hele seizoen beter heeft gepresteerd dan Leclerc, met een voorsprong van negen punten in het rijderskampioenschap, wordt juist de Spanjaard in verband gebracht met een vertrek bij Ferrari. Volgens berichten in de Daily Mail overweegt Ferrari een move voor Hamilton om Sainz te vervangen. Daarnaast wordt Sainz ook gelinkt aan een overstap naar Audi, wat suggereert dat zijn toekomst misschien niet bij Maranello ligt.

Als Sainz een contractverlenging wil verdienen, zal hij waarschijnlijk moeten voorkomen dat hij in de toekomst zijn teamgenoot inhaalt tijdens de kwalificatie, vooral gezien de lastige positie waarin Ferrari zich momenteel bevindt. Of Ferrari hem moet vervangen voor 2025 is een vraag die waarschijnlijk de komende 12 maanden vaker gesteld zal worden. In deze periode moet Sainz op zijn allerbest presteren.

Conclusie
Het teleurstellende optreden van Carlos Sainz tijdens de Britse Grand Prix en het incident met Charles Leclerc in de kwalificatie hebben geleid tot speculaties over de toekomst van de Spanjaard bij Ferrari. Hoewel Sainz dit seizoen beter heeft gepresteerd dan zijn teamgenoot, wordt juist hij in verband gebracht met een mogelijke vervanging. Of Ferrari daadwerkelijk stappen onderneemt om Sainz te vervangen door Lewis Hamilton of een andere coureur, zal de tijd uitwijzen. Voor Sainz is het echter cruciaal om de komende periode op zijn allerbest te presteren om zijn positie bij Ferrari veilig te stellen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;