Menu
© Mercedes
Nieuws

Red Bull onthult poging tot contracteren van Lewis Hamilton te midden van onzekerheid bij Mercedes

9 reacties | 36901x gelezen
16-07-2023 21:57

ewald | ondanks eerdere berichten dat een overeenkomst nabij was. Nu heeft Christian Horner, de teambaas van Red Bull, onthuld dat het Oostenrijkse team in het verleden met Hamilton heeft gesproken over een mogelijke overstap, zij het niet "recentelijk". De zevenvoudig wereldkampioen is momenteel in onderhandeling over een nieuw contract met Mercedes, aangezien zijn huidige overeenkomst aan het einde van het seizoen afloopt. Hoewel zowel Hamilton als teambaas Toto Wolff hebben benadrukt dat er een contract getekend zal worden, is er tot nu toe geen nieuws over een verlenging aangekondigd. Dit heeft natuurlijk speculatie doen ontstaan over waar Hamilton zich volgend seizoen zou kunnen bevinden, vooral nadat hij aan Ferrari werd gelinkt.

Bron: Formule1nieuws

Hamilton gelinkt aan Ferrari, maar verwacht bij Mercedes te blijven
Er werd bericht dat Ferrari plannen had om Hamilton aan te trekken als vervanger van Carlos Sainz, maar beide partijen hebben de kans op een overstap verworpen. Hamilton wordt verwacht bij Mercedes te blijven, iets waar hij zelf ook op gebrand is. Een idee dat sommige fans echter hebben geopperd, is of Red Bull de 38-jarige coureur zou kunnen contracteren als vervanging voor Sergio Perez, die de afgelopen vijf races niet in Q3 is gekomen.

Dit zou betekenen dat Hamilton naast Max Verstappen, zijn rivaal uit 2021 en regerend wereldkampioen, zou komen te rijden, iets wat op vele manieren onvoorstelbaar is. Voor degenen die hopen dit duo in hetzelfde team te zien, was er teleurstelling toen Horner grapte dat Red Bull "de fabriek zou moeten verkopen" om zowel Verstappen als Hamilton te kunnen betalen. Ondanks de komische opmerking benadrukte Horner dat Red Bull niet denkt aan een overstap van de Brit. "Het is iets wat we in de recente tijd niet hebben overwogen," zei Horner tegen de media. "Natuurlijk, om alleen al voor die twee coureurs te betalen, zouden we waarschijnlijk de fabriek moeten verkopen!"

Gesprekken met Hamilton in het verleden
Hoewel Hamilton voorlopig niet naar Red Bull zal overstappen, gaf Horner wel toe dat het team in het verleden "een paar gesprekken" heeft gevoerd met de 103-voudig Grand Prix-winnaar, zij het niet recentelijk. "Lewis is uiteraard een geweldige coureur. Hopelijk blijft hij nog vele jaren actief," zei Horner. "Er zijn een paar momenten in de geschiedenis geweest waarop we een paar gesprekken hebben gehad over de mogelijkheid om bij Red Bull te komen, maar dat is niet recentelijk gebeurd."

Het toekomstige lot van Hamilton
Het blijft afwachten wat de toekomst in petto heeft voor Lewis Hamilton. Hoewel hij momenteel nog in gesprek is met Mercedes, kan er altijd een verrassende wending plaatsvinden. Het is echter belangrijk op te merken dat de F1-wereld zich bewust is van Hamilton's impact en zijn waarde als coureur. Zijn successen op de baan, evenals zijn status als een van de grootste namen in de sport, maken hem een zeer gewilde coureur voor elk team dat zijn diensten zou kunnen krijgen.

Conclusie
Terwijl Lewis Hamilton en Mercedes nog steeds in gesprek zijn over een contractverlenging, heeft Red Bull's Christian Horner onthuld dat het team in het verleden met Hamilton heeft gesproken over een mogelijke overstap. Echter, recentelijk is er geen sprake geweest van dergelijke gesprekken. Hamilton wordt nog steeds verwacht bij Mercedes te blijven, maar zoals altijd in de Formule 1, blijft de toekomst onzeker en kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Fans en experts zullen met spanning afwachten om te zien waar de zevenvoudig wereldkampioen volgend seizoen zal rijden en of er een mogelijkheid is voor hem om samen te werken met Max Verstappen bij Red Bull Racing.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;