Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen overweegt Red Bull te verlaten voor een ander F1-team

18 reacties | 224407x gelezen
16-07-2023 10:55

ewald | Max Verstappen heeft onthuld dat hij overwogen heeft om van Red Bull naar een ander team in de Formule 1 over te stappen. De tweevoudig kampioen is op weg naar zijn derde opeenvolgende wereldtitel, maar zegt dat hij niet altijd volledig gefocust is geweest op succes bij het team in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: RacingNews365

Verstappen begon zijn F1-carrière als jonge coureur bij Toro Rosso voordat hij zich in mei 2016 bij Red Bull voegde. Hij werd de jongste coureur aller tijden die een race won, toen hij zegevierde in zijn debuutrace bij de Grand Prix van Spanje. In de daaropvolgende jaren verliep niet alles vlekkeloos, maar zowel Verstappen als Red Bull waren bereid om geduldig af te wachten in de hoop dat de dingen zouden verbeteren. Verstappen eindigde als derde in het kampioenschap van 2019 en 2020, achter het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

In 2021 vervulde hij zijn droom om wereldkampioen te worden door Hamilton op zeer controversiële wijze te verslaan in de laatste race van het seizoen in Saoedi-Arabië. Verstappen bevestigde die prestatie vorig jaar opnieuw en is dit seizoen op weg naar zijn derde titel.

Maar de Nederlander heeft toegegeven dat hij in het verleden weleens heeft nagedacht over hoe het zou zijn om voor een ander team te rijden. Toch heeft hij al snel ingezien dat Red Bull momenteel de beste plek is voor zijn ontwikkeling.

Verstappen vertelde in een interview "Natuurlijk heb ik me soms afgevraagd of het allemaal wel zou werken. Ik heb weleens de gedachte gehad 'misschien moet ik vertrekken', maar tegelijkertijd ontwikkelde ik mezelf ook veel als coureur."

Bij de Britse Grand Prix van afgelopen weekend eindigde Verstappen voor Lando Norris op de tweede plaats. Verstappen is een groot fan van de Brit en beweert dat Norris zou hebben gewonnen als hij een betere auto had gehad.

Hij zei: "Helaas werkt de Formule 1 zo. Als Lando in een winnende auto had gezeten, had hij gewonnen, zo simpel is het."

Verstappen adviseert Norris geduldig te zijn
McLaren-coureur Norris wordt in de nabije toekomst in verband gebracht met een overstap naar Red Bull. Maar Verstappen heeft hem geadviseerd om geduldig te zijn en te wachten tot de goede tijden terugkeren bij McLaren, net zoals hij dat bij Red Bull heeft gedaan.

Hij zei: "Soms moet je vasthouden aan het proces en erin geloven. En mensen zeggen vaak 'ja, ik geloof erin', maar je moet er echt in geloven en weten dat je dan de juiste mensen aantrekt om een winnend team te vormen en alles samen te brengen."
"Mensen zeggen vaak dat het gras groener is aan de overkant, maar dat is vaak niet waar. En ik denk dat het belangrijk is om dat te onthouden in situaties als deze."

Het is duidelijk dat Verstappen zijn toekomst bij Red Bull ziet en dat hij gelooft in de kracht van het team. Met zijn oog op een derde wereldtitel lijkt hij vastberaden om zijn succes voort te zetten.

Het is interessant om te zien hoe deze ontwikkelingen zich zullen ontvouwen en of Verstappen uiteindelijk bij Red Bull zal blijven of de sprong zal wagen naar een ander team in de Formule 1. Voor nu blijft hij zich concentreren op zijn huidige doelen en blijft hij zijn talent en vaardigheden als een van de beste coureurs in de sport tonen.

Conclusie
Max Verstappen heeft openlijk gesproken over het feit dat hij heeft overwogen Red Bull te verlaten voor een ander team in de Formule 1. Ondanks deze overwegingen is Verstappen tot de conclusie gekomen dat Red Bull momenteel de beste plek is voor zijn verdere ontwikkeling als coureur. Met zijn oog op een derde wereldtitel blijft Verstappen zich concentreren op zijn doelen en laat hij zien dat hij een geduchte concurrent is in de Formule 1. De toekomst zal uitwijzen of Verstappen trouw blijft aan Red Bull of dat hij uiteindelijk de sprong waagt naar een ander team in zijn zoektocht naar succes.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;