Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Red Bull Verdedigt Beslissing om Nyck de Vries te Ontslaan: Helmut Marko Reageert

9 reacties | 3588x gelezen
16-07-2023 10:27

ewald | In het midden van het Formule 1-seizoen heeft Helmut Marko, de teamadviseur van Red Bull, gereageerd op critici die zeggen dat Nyck de Vries te vroeg is ontslagen bij AlphaTauri.

Bron: Formule1nieuws

Marko verdedigt zijn beslissing om Nyck de Vries halverwege het seizoen te vervangen door Daniel Ricciardo. De algemene reactie op de beslissing van Red Bull is dat het voorbarig is en dat de Vries niet voldoende tijd heeft gekregen om zich te ontwikkelen als een Formule 1-coureur. Maar Marko zegt dat hij de Vries niet als een 'rookie' beschouwt, aangezien de Nederlander kampioen is geweest in andere categorieën, waaronder de Formule E en de Formule 2.

Hij zei: "Waarom wachten? We hebben Nyck aangetrokken omdat hij vorig jaar een geweldige prestatie leverde in Monza. Wil je in de Formule 1 werken? Bekijk dan de nieuwste vacatures "We hadden verwacht dat hij dit jaar op het niveau van Yuki Tsunoda zou presteren, maar dat is niet gebeurd.

"Hij was constant drie tienden langzamer en we zagen geen enkele vooruitgang. "Hij is al 28, hij heeft veel ervaring en kennis opgedaan door het rijden voor verschillende Formule 1-teams als testrijder. "Naar mijn mening kan Nyck niet als een rookie worden beschouwd." Om deze redenen koos Marko ervoor om de Vries geen tijd tot aan de zomerstop te geven om zijn prestaties te verbeteren.

Hij voegde eraan toe: "Eind april in Baku had Nyck een geweldige start van het weekend en ik dacht dat hij verbeterd was, maar toen crashte hij opnieuw met de auto. "Helaas reed hij geen enkele super snelle ronde om een sterke indruk op ons te maken. "Wat zouden twee races veranderen als we toch geen verbeteringen zagen?"
De Vries is sinds zijn ontslag bij AlphaTauri stil gebleven, maar hij is gespot terwijl hij met Mercedes-teambaas Toto Wolff in Monaco sprak. Hij heeft sterke banden met de Silver Arrows, zowel als testrijder in de Formule E als in de Formule 1. Marko leek echter nog eens extra in te hakken op De Vries wat betreft een mogelijke terugkeer naar Mercedes.

De Oostenrijker merkte op: "Ik denk dat het moeilijk voor hem zal zijn om een andere plek in de Formule 1 te vinden. "Tegelijkertijd geloof ik dat hij wist waar alles naartoe ging. "Ik denk dat hij een succesvolle carrière kan opbouwen in de endurance-racerij."

Marko zegt dat het uiteindelijk een gemakkelijke beslissing was om de Vries te vervangen door Ricciardo. De Australische coureur maakte indruk op Christian Horner, de teambaas van Red Bull, met zijn snelheid tijdens de Pirelli bandentest op Silverstone deze week. Volgens berichten belde Horner Marko over de snelheid van Ricciardo, wat ertoe leidde dat de Oostenrijker onmiddellijk de Vries ontsloeg. ...

De Ervaring van Nyck de Vries: Een Geval van Onderschatting?
Het ontslag van Nyck de Vries bij AlphaTauri heeft veel discussie teweeggebracht in de Formule 1-wereld. Terwijl sommige critici beweren dat de Vries niet genoeg tijd heeft gehad om zijn potentieel te tonen, verdedigt Red Bull-teamadviseur Helmut Marko de beslissing om de Nederlandse coureur te vervangen. Marko benadrukt dat de Vries geen nieuwkomer is in de autosport en dat zijn ervaring en kennis als testrijder voor verschillende Formule 1-teams hem in staat zouden moeten stellen om op het hoogste niveau te presteren.

Een Kwestie van Prestaties
Volgens Marko heeft de Vries niet aan de verwachtingen voldaan wat betreft zijn prestaties. Hoewel hij in andere raceklassen, zoals de Formule E en de Formule 2, succes heeft behaald, is het in de Formule 1 nog niet vanzelfsprekend. De Vries werd aangetrokken door Red Bull vanwege zijn indrukwekkende optreden op Monza vorig jaar, maar hij slaagde er niet in om op hetzelfde niveau als zijn teamgenoot Yuki Tsunoda te presteren. Marko wijst erop dat de Vries consistent drie tienden langzamer was en dat er geen zichtbare vooruitgang was gedurende het seizoen. Deze factoren, gecombineerd met zijn leeftijd van 28 jaar, hebben Marko doen besluiten om de Vries te vervangen.

De Twijfelachtige Toekomst van Nyck de Vries
Na zijn ontslag bij AlphaTauri is Nyck de Vries stil gebleven. Er zijn echter geruchten dat hij gesprekken heeft gevoerd met Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Vries heeft sterke banden met Mercedes, zowel als testrijder in zowel de Formule E als de Formule 1. Marko lijkt de deur echter te sluiten voor een mogelijke terugkeer van de Vries naar Mercedes, en stelt dat het moeilijk voor hem zal zijn om een andere plek in de Formule 1 te vinden. Hij suggereert dat de Vries zijn toekomst kan vinden in de enduranceracerij, waar hij mogelijk meer succes kan behalen.

Een Vlotte Overgang naar Ricciardo
Het besluit om Daniel Ricciardo als vervanger van de Vries aan te trekken, werd naar verluidt snel genomen. Red Bull-teamchef Christian Horner was onder de indruk van Ricciardo's snelheid tijdens de Pirelli bandentest op Silverstone. Dit leidde tot een telefoontje van Horner naar Marko, waarin hij zijn enthousiasme over Ricciardo deelde. Het resultaat was een snelle wisseling van coureurs, waarbij de Vries onmiddellijk werd ontslagen ten gunste van Ricciardo.

Conclusie
Het ontslag van Nyck de Vries bij AlphaTauri heeft ongetwijfeld controverse veroorzaakt in de Formule 1-gemeenschap. Terwijl sommige mensen vraagtekens zetten bij de beslissing van Red Bull, verdedigt teamadviseur Helmut Marko het vervangen van de Vries door Daniel Ricciardo. Marko benadrukt dat de Vries niet als een rookie kan worden beschouwd vanwege zijn ervaring en successen in andere raceklassen.

Hij is van mening dat de Vries niet aan de verwachtingen heeft voldaan wat betreft zijn prestaties en dat het tijd was voor een verandering. De toekomst van de Vries in de Formule 1 blijft onzeker, maar Marko suggereert dat hij mogelijk succes kan vinden in de endurance-racerij. Met Daniel Ricciardo als zijn vervanger hoopt Red Bull sterke resultaten te behalen in de rest van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;