Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes evalueert upgrades in Hongarije terwijl Lewis Hamilton een boost eist

9 reacties | 1363x gelezen
16-07-2023 10:17

ewald | Mercedes technisch directeur James Allison heeft het belang van de aanstaande Hongaarse Grand Prix benadrukt als showcase voor hun nieuwste updates. Mercedes zal geduld moeten oefenen tot de aanstaande Hongaarse Grand Prix om te bepalen of hun onlangs geïntroduceerde geüpgradede voorvleugel de gewenste prestatieverbeteringen levert.

Bron: Formule1nieuws

Het team uit Brackley onthulde de herziene voorvleugel tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone. Hun prestaties werden echter overschaduwd door hun klantenteam, McLaren, dat indrukwekkende tweede en vierde plaatsen behaalde afgelopen weekend. Tijdens de nabespreking van Mercedes na de Britse GP op YouTube erkende James Allison, Technisch Directeur van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team, dat het nog te vroeg is om een definitieve beoordeling te maken van de impact van de nieuwe voorvleugel.

Allison benadrukte dat het primaire doel van de upgrade is om de snelheid en algehele prestaties van het team te verbeteren. "Het is nog een beetje te vroeg om te zeggen", zei Allison. "De nieuwe voorvleugel is uiteraard ontworpen om ons sneller te laten gaan. Daarom doen we al onze dingen. "De specifieke kenmerken van deze nieuwe voorvleugel waar we enthousiast over zijn, is dat het de balans en prestaties van de auto zou moeten verbeteren in het langzamere bochtenwerk."

Allison benadrukte de unieke uitdaging waarmee ze te maken hadden op Silverstone, waar het circuit bekend staat om zijn hoge snelheidssecties in plaats van een veelheid aan langzamere bochten. Ondanks dit vond Mercedes geruststelling in hun concurrentievermogen in de langzamere delen van het circuit, wat wijst op positieve tekenen met betrekking tot de impact van de nieuwe voorvleugel.

"Dat is een vinkje in het vakje voor deze nieuwe voorvleugel", merkte Allison op. "Maar ik denk dat het pas zal zijn wanneer we in Hongarije aankomen, waar het circuit bijna volledig bestaat uit langzame bochten, dat we het zeker zullen weten.

"De eerste tekenen zijn veelbelovend; de nieuwe voorvleugel lijkt te doen wat we verwachtten en hopelijk zal het ons meer voordelen brengen op circuits met een breder scala aan langzame bochten." De Hongaarse Grand Prix, gepland voor komend weekend, biedt Mercedes een cruciale mogelijkheid om de effectiviteit van hun geüpgradede voorvleugel te evalueren onder omstandigheden die beter aansluiten bij het beoogde prestatiebereik. Het team hoopt dat de nieuwe voorvleugel verdere verbeteringen zal ontsluiten en hun concurrentievermogen zal versterken, en daarmee de winstreeks van Red Bull zal doorbreken.

Beoordeling van de geüpgradede voorvleugel op de Hongaarse Grand Prix
De aankomende Hongaarse Grand Prix vormt een cruciaal moment voor Mercedes om de recente upgrades aan hun voorvleugel te beoordelen. Het team heeft met veel verwachtingen de herziene voorvleugel geïntroduceerd tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone. Hoewel de resultaten tijdens die race overschaduwd werden door de prestaties van McLaren, hebben de eerste tekenen van de nieuwe voorvleugel bij Mercedes positieve verwachtingen gewekt.

Nieuwe upgrades voor betere prestaties
Het doel van de nieuwe voorvleugel is om de snelheid en algehele prestaties van de Mercedes-wagens te verbeteren. Technisch directeur James Allison heeft verklaard dat de specifieke kenmerken van de upgrade gericht zijn op het verbeteren van de balans en de prestaties van de auto in langzamere bochten. Dit is vooral relevant gezien het circuit op Silverstone, dat bekend staat om zijn hoge snelheidssecties. Hoewel de nieuwe voorvleugel veelbelovend lijkt op Silverstone, zullen de echte prestaties pas duidelijk worden tijdens de Hongaarse Grand Prix.

De uitdaging van de Hongaarse Grand Prix
Het Hongaarse circuit, gelegen in Boedapest, biedt een totaal andere uitdaging dan Silverstone. Waar Silverstone voornamelijk bekend staat om zijn hoge snelheden, bestaat het circuit in Hongarije voornamelijk uit langzamere bochten. Dit maakt de Hongaarse Grand Prix de ideale gelegenheid voor Mercedes om de effectiviteit van hun geüpgradede voorvleugel te testen onder omstandigheden die beter aansluiten bij het beoogde prestatiebereik.

Verwachtingen en vooruitzichten
Hoewel het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken, zijn de eerste tekenen van de nieuwe voorvleugel veelbelovend. Mercedes heeft reeds positieve signalen ontvangen met betrekking tot de prestaties in de langzamere delen van het circuit op Silverstone. Dit biedt het team een zekere mate van vertrouwen dat de nieuwe voorvleugel de gewenste voordelen zal opleveren op circuits met een breder scala aan langzame bochten.

Conclusie
De Hongaarse Grand Prix zal een cruciaal moment zijn voor Mercedes om de effectiviteit van hun geüpgradede voorvleugel te beoordelen. Het team heeft met hoge verwachtingen de nieuwe upgrades geïntroduceerd en hoopt op betere prestaties en meer concurrentievermogen ten opzichte van Red Bull. De resultaten van de Hongaarse Grand Prix zullen bepalend zijn voor de verdere ontwikkelingen en het succes van Mercedes in het huidige Formule 1-seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;