Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari-baas gebruikt Max Verstappen om uit te leggen waarom de F1 Andretti niet op de grid mag laten komen

9 reacties | 21906x gelezen
14-07-2023 18:03

ewald | In de wereld van de Formule 1 is er altijd veel discussie rondom nieuwe teams die zich willen aansluiten bij het prestigieuze racecircuit. Eén van die teams is Andretti-Cadillac, die al sinds 2025 azen op een plaats op de grid, nog vóór de nieuwe motorenreglementen van kracht worden. Echter, Ferrari's teambaas, Frederic Vasseur, staat nog niet helemaal open voor het idee van Andretti-Cadillac in de Formule 1. In dit artikel zullen we de redenen bespreken waarom Vasseur niet begrijpt wat het Amerikaanse team toevoegt aan de koningsklasse van de autosport.

Bron: Formule1nieuws

Andretti-Cadillac: Een serieuze kandidaat voor de Formule 1-grid
Andretti-Cadillac is één van de vijf teams die een 'Expression of Interest'-document hebben ingediend bij de FIA, met als doel om mogelijk al in 2025 toe te treden tot de Formule 1. Op basis van de omvang van hun project en het werk dat reeds is verricht, behoort Andretti-Cadillac tot de favorieten om twee plaatsen op de grid aangeboden te krijgen. Ondanks deze positieve vooruitzichten zijn de meeste mensen in het paddock niet bijzonder enthousiast over nieuwe teams die zich aansluiten bij de Formule 1, en met name Vasseur begrijpt niet wat het Amerikaanse team zal toevoegen aan de top van de autosport.

Waarom Ferrari's baas Andretti-Cadillac terughoudend is
Vasseur is van mening dat het feit dat Andretti-Cadillac een volledig Amerikaans team is, niet voldoende reden is om toe te treden tot de sport, aangezien het Haas F1 Team al gevestigd is in North Carolina. Een grote zorg binnen het paddock is dat een nieuw team dat zich aansluit bij de Formule 1 zal leiden tot een verder verdeelde prijzenpot, iets waar Vasseur niet blij mee is. De Fransman is van mening dat teams zoals Andretti "mega goede redenen" moeten hebben om toe te treden tot de grid, en dat het bevorderen van de sport in de Verenigde Staten geen acceptabele reden is.

De Nederlandse successen en de rol van Max Verstappen
Vasseur wijst naar het succes in Nederland en betoogt dat succes in een land niet afhankelijk is van een eigen team, maar eerder van getalenteerde coureurs. Het voorbeeld van Max Verstappen wordt aangehaald om zijn punt te ondersteunen. Nederland heeft momenteel geen eigen Formule 1-team, maar dankzij Verstappen heeft het land enorme successen behaald. Volgens Vasseur toont dit aan dat succes in een bepaald land voornamelijk afhangt van de aanwezigheid van een getalenteerde coureur, niet van een team.

De toegevoegde waarde van nieuwe teams in de Formule 1
Vasseur benadrukt dat een nieuw team een meerwaarde moet bieden aan het gehele paddock en iets nieuws moet brengen naar de sport. De nationaliteit van het team wordt niet gezien als een belangrijk criterium. Als een team zich wil aansluiten bij de Formule 1, moet het volgens Vasseur ook voordelen opleveren voor alle teams in het paddock.

Conclusie: Het standpunt van Ferrari's teambaas
Ferrari's teambaas, Frederic Vasseur, staat niet onverdeeld positief tegenover het idee van Andretti-Cadillac in de Formule 1. Hij is van mening dat nieuwe teams "mega goede redenen" moeten hebben om toe te treden tot de grid en dat de nationaliteit van het team geen doorslaggevende factor is. Succes in een land hangt volgens hem voornamelijk af van getalenteerde coureurs, zoals het voorbeeld van Max Verstappen aantoont. Het blijft een interessante discussie of nieuwe teams zoals Andretti-Cadillac daadwerkelijk iets toevoegen aan de Formule 1 en in hoeverre dit de sport verder kan ontwikkelen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;