Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes richt zich op 2024: Toto Wolff onthult verandering in focus om Lewis Hamilton te behouden

9 reacties | 1079x gelezen
14-07-2023 13:36

ewald | Na een verrassende prestatie tijdens de British Grand Prix van afgelopen weekend heeft teambaas Toto Wolff van Mercedes onthuld dat het team "geen keuze" heeft en zich al "redelijk snel" moet richten op het seizoen van 2024.

Bron: Formule1nieuws

De Silver Arrows hadden wisselende dagen op het Silverstone International Circuit, waar George Russell zich als zesde kwalificeerde en Lewis Hamilton als zevende. Zoals het verhaal is sinds de introductie van de nieuwe aerodynamische regelgeving vorig seizoen, was Mercedes sterker in de race dan in de kwalificatie. Hierdoor eindigde Hamilton als derde en Russell als vijfde, hoewel de zevenvoudig wereldkampioen waarschijnlijk buiten de top vijf zou zijn geëindigd als hij zijn enige pitstop niet had gemaakt tijdens een Safety Car-periode.

McLaren domineert
Het is verontrustend voor het team uit Brackley dat ze op Silverstone achter McLaren eindigden. Het team uit Woking presteerde uitstekend tijdens de British GP, met Lando Norris op de tweede plaats en Oscar Piastri op de derde plaats in de kwalificatie. Norris eindigde de race als tweede, met zijn teamgenoot op de vierde plaats. Als het niet om de late Safety Car-periode ging, zou Piastri als derde zijn geëindigd. Dit betekent dat Mercedes opnieuw achter een van hun klantenteams eindigde.
Voor een team van deze omvang is dit onacceptabel. Mercedes zal zeker niet snel weer races gaan winnen met de W14 en hun grootste probleem is op dit moment het verslaan van hun klantenteams. Het team van de Silver Arrows is dit jaar zelden als hoogste Mercedes-aangedreven team geëindigd, iets wat ze moeten oplossen voor het volgende seizoen.

Focus op de toekomst
Aangezien Mercedes dit jaar geen kans maakt op het winnen van het kampioenschap, moeten ze zich snel gaan richten op hun auto voor 2024, die waarschijnlijk een compleet ander ontwerp zal hebben dan hun huidige model. Er staat veel verandering te wachten voor het team om opnieuw ultracompetitief te zijn. Wolff merkt op dat Mercedes zich binnenkort zal gaan concentreren op de auto voor volgend jaar. "Ik denk vrij snel," zei Wolff. "We hebben geen keuze. De tweede of derde plaats heeft geen fundamentele invloed op mij en het team. Het gaat erom dat we terugkomen en in staat zijn om een wereldkampioenschap te winnen. Dat gaat dit jaar niet gebeuren. Dus we moeten onze blik op volgend jaar richten en dan bij alle komende races leren en ontwikkelen, zodat we dat kunnen meenemen naar volgend jaar."

Conclusie
Met hun tegenvallende prestaties tijdens de British GP en de constante achterstand op hun klantenteams, beseft Mercedes dat ze zich moeten richten op de toekomst om weer dominant te worden. Het team heeft al aangekondigd dat ze binnenkort zullen beginnen met het plannen en ontwikkelen van de auto voor het seizoen van 2024. Deze auto zal naar verwachting een totaal ander ontwerp hebben dan de huidige W14. Mercedes wil terugkeren naar de top en een wereldkampioenschap winnen. Het komende jaar zal cruciaal zijn voor het team om te leren, te ontwikkelen en sterker terug te komen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;