Menu
© Pirelli
Nieuws

Lando Norris: "Wie had gedacht dat Lewis er nog steeds zou zijn"

9 reacties | 1026x gelezen
14-07-2023 11:43

ewald | Lando Norris behaalde tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2023 zijn zesde podiumplaats in zijn Formule 1-carrière.

Bron: Formule1nieuws

Lando Norris behaalde afgelopen zondag tijdens de Britse Grand Prix misschien wel het meest bijzondere podium uit zijn Formule 1-carrière tot nu toe. Norris werd toegejuicht door een recordaantal van 160.000 fans toen hij als tweede eindigde achter regerend wereldkampioen Max Verstappen. Gedurende de vroege fase van de race leek het zelfs alsof Norris de race zou kunnen winnen, nadat hij Verstappen in de openingsronde had ingehaald. Vanaf de tweede startpositie maakte Norris een uitzonderlijke start en ging als eerste de bocht in, wat resulteerde in een oorverdovend gejuich van het fantastische publiek.

Uiteindelijk werd Norris enkele ronden later ingehaald door Verstappen, toen het DRS-systeem geactiveerd werd. Ondanks het feit dat hij werd ingehaald door de tweevoudig wereldkampioen, oogde de Britse coureur zeer comfortabel op de tweede plaats, waar hij de rest van de race op het Silverstone International Circuit bleef. Wat het podium extra bijzonder maakte voor Norris, was dat hij niet de enige Brit op het podium was. Lewis Hamilton herstelde zich vanaf de zevende plaats en eindigde als derde, waardoor hij voor de veertiende keer op het podium stond van de Britse Grand Prix. Het betreden van het podium op Silverstone is zeker iets wat Norris nooit zal vergeten, terwijl zijn naam werd toegezongen door het publiek.

"Het is behoorlijk speciaal om in die positie te zijn," zei Norris na de race, zoals gemeld door BBC Sport. De normaal gesproken rustige coureur gaf toe dat zijn hart bij de start van de race sneller klopte dan normaal, aangezien hij al wist dat hij een auto had waarmee hij kon strijden voor een podiumplaats. "Mijn hart klopte iets sneller dan normaal," zei Norris, "en ik keek naar het publiek."

Norris zal de Britse Grand Prix van 2023 zeker zijn hele leven lang herinneren, vooral omdat hij ook voor zijn thuispubliek heeft gereden. Dat moment, samen met het feit dat hij een podiumplaats heeft behaald, betekende ontzettend veel voor de coureur van McLaren, die terugkijkt op zijn reis naar de Formule 1 na deze briljante prestatie.

"Ik was zeven jaar oud," zei Norris, terwijl hij terugdacht. "Dat is wat me heeft doen besluiten om een coureur te worden. Wie had gedacht dat Lewis er 15 jaar later nog steeds zou zijn en nog steeds zo sterk zou zijn. Het is een eer om te kunnen racen met deze coureurs die geschiedenis hebben geschreven en tot de beste coureurs behoren die ooit in de Formule 1 hebben gereden. "Ik wil iemand zijn die kan meedoen en mijn eigen geschiedenis kan schrijven. Het is een eer, een voorrecht en tegelijkertijd opwindend."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;