Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Alfa Romeo: Verbeteringen verhuld door teleurstellend resultaat in Silverstone

9 reacties | 1074x gelezen
13-07-2023 14:01

ewald | Alfa Romeo Teamvertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi is van mening dat het teleurstellende resultaat van het team tijdens de British Grand Prix de verbeteringen in de prestaties heeft verhuld. Na de bezorgdheid van Zhou Guanyu over het feit dat het team wordt ingehaald door concurrenten, heeft Alfa Romeo updates geïntroduceerd om de auto te verbeteren in hoge snelheidsbochten.

Bron: Formule1nieuws

Hoewel Zhou niet verder kwam dan Q1, slaagde Bottas erin door te gaan naar Q2, maar hij kon niet deelnemen aan de tweede sessie nadat hij stilviel op de baan en gediskwalificeerd werd omdat hij niet het vereiste brandstofmonster kon leveren. Hoewel beide coureurs plaatsen wonnen in de race - Bottas steeg vanaf de achterkant naar de 12e plaats - resulteerde een weekend zonder punten in Alfa Romeo in het verlies van een positie in het klassement ten opzichte van Williams, dat vier punten scoorde met Alex Albon. Alunni Bravi is echter overtuigd dat de kwalificatieproblemen van het Italiaanse merk in Silverstone betekenden dat de raceclassificatie niet de vooruitgang weerspiegelde die het had geboekt met zijn C43-pakket.

Sterke prestaties in de race
"Vandaag moeten we ons team en de coureurs eren voor het geleverde werk in een race die niet makkelijk voor ons zou zijn: in totaal hebben we tien posities teruggewonnen, acht met Valtteri en twee met Zhou, als bewijs dat we met een perfecte race kunnen strijden voor punten," zei hij. "Gisteren was niet onze dag en natuurlijk is het nooit makkelijk om vanaf de achterkant te starten, maar vandaag hebben we een verbetering laten zien in het racetempo in vergelijking met eerdere evenementen, wat ons vertrouwen geeft voor de komende twee races voor de zomerstop.

"Daar is ons doel om ons nieuwe pakket verder te optimaliseren, zodat we vanaf vrijdag competitief kunnen zijn en posities kunnen heroveren in het constructeurskampioenschap. "We keren terug uit Silverstone in de wetenschap dat we een stap hebben gezet qua prestaties door de upgrades die we hebben gebracht, hoewel de uiteindelijke posities dit niet weerspiegelen. "Wat we dit weekend hebben geleerd, is dat we allemaal elke race tot het uiterste moeten gaan en dat er geen ruimte is voor fouten. In de toekomst zal dit onze focus zijn, zodat we consequent kunnen

Concurrentie in Silverstone
Bottas bevestigde de opmerkingen van Alunni Bravi, maar suggereerde dat de nieuwste updates van Alfa Romeo verbleekten bij de enorme vooruitgang die andere teams in Silverstone boekten. McLaren's opleving ging door op eigen bodem, aangezien beide auto's de geblokte vlag binnen de top vier passeerden, waarbij Lando Norris een podiumplaats behaalde voor het Britse team. "De upgrades die we dit weekend hebben gebracht, stelden ons in staat om een kleine stap voorwaarts te zetten, maar er is natuurlijk nog werk te doen: andere teams brachten ook nieuwe onderdelen mee en hun verbetering was duidelijk zichtbaar," voegde Bottas eraan toe. "In de komende weken voor Budapest zal al onze focus gericht zijn op het volledige potentieel van deze updates te benutten, om terug te keren in competitieve vorm voor de laatste twee races voor de zomerstop."

Stand in het constructeurskampioenschap
Alfa Romeo bezet momenteel de negende plaats in het constructeurskampioenschap, twee punten achter zowel Haas als Williams in een hevige strijd om de zevende positie. De concurrentie in het middenveld is fel, maar Alfa Romeo is vastberaden om de prestaties verder te verbeteren en een hogere positie te behalen in het klassement.

Conclusie
Hoewel Alfa Romeo te maken kreeg met tegenslagen tijdens de British Grand Prix, blijft het team optimistisch over de vooruitgang die het heeft geboekt met de recente updates aan de C43. Het verbeterde racetempo tijdens de race benadrukt de potentie van de auto en biedt vertrouwen voor de komende races voor de zomerstop. Met een sterke focus op foutloze races en het maximaliseren van de prestaties van het nieuwe pakket, is Alfa Romeo vastbesloten om punten te scoren en te strijden voor een hogere positie in het constructeurskampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;