Menu
© Ferrari
Nieuws

Geruchten over Aston Martin en Red Bull die Charles Leclerc in het vizier hebben

9 reacties | 1140x gelezen
13-07-2023 13:44

ewald | Het Formule 1-seizoen van 2023 is nog in volle gang, maar de geruchtenmolen over toekomstige rijderswissels is al op gang gekomen. Volgens Italiaanse media overwegen zowel Aston Martin als Red Bull om Charles Leclerc aan te trekken nadat zijn huidige contract bij Ferrari is afgelopen.

Bron: formu1a.uno

Mogelijke overstap naar Red Bull
Volgens berichten van de Italiaanse bron formu1a.uno heeft Red Bull gesprekken gevoerd met de Monegaskische coureur om te kijken of er mogelijkheden waren om de samenwerking met Ferrari te beëindigen. Deze gesprekken zouden plaatsgevonden hebben eind mei. Als Red Bull daadwerkelijk Leclerc zou aantrekken, heeft dit mogelijk gevolgen voor de huidige coureur Sergio Perez, wiens contract loopt tot het einde van 2028. Hoewel Perez de laatste tijd niet in topvorm is, heeft Team Principal Christian Horner van Red Bull herhaaldelijk zijn steun uitgesproken voor de Mexicaanse coureur.

Aston Martin's interesse in Leclerc
Naast Red Bull zou ook Aston Martin interesse hebben getoond in Charles Leclerc. Het team is op zoek naar een topcoureur voor de periode na het vertrek van Fernando Alonso. Teambaas Frederick Vasseur heeft de contractverlenging van Leclerc naar verluidt hoog op zijn prioriteitenlijst staan. Dit zou betekenen dat de mogelijke komst van Carlos Sainz voorlopig op de achtergrond wordt geschoven. De reactie van Sainz op deze situatie is nog niet officieel bekendgemaakt, maar volgens bronnen zou hij er niet blij mee zijn.

Andere mogelijke scenario's
De rijdersmarkt in de Formule 1 kan snel veranderen, zoals recentelijk te zien was met het vertrek van Nyck de Vries. Er zijn ook andere interessante opties voor zowel Red Bull als Aston Martin. Helmut Marko, adviseur van Red Bull, heeft altijd positieve woorden gehad over McLaren-coureur Lando Norris. Er zijn zelfs berichten dat Marko onlangs gesproken heeft met de manager van Norris. Dit voedt de speculatie over een mogelijke overgang van Norris naar Red Bull in de toekomst.

Conclusie
De geruchten over mogelijke overstappen van Charles Leclerc naar zowel Red Bull als Aston Martin blijven de Formule 1-wereld bezighouden. Hoewel het nog onduidelijk is of deze transfers daadwerkelijk zullen plaatsvinden, is het duidelijk dat de teams al bezig zijn met het plannen van hun toekomstige line-ups. De komende maanden zullen meer duidelijkheid brengen over de beslissingen die genomen zullen worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;